Gemeentelijke Telecommunicatie

Gemeentelijke Telecommunicatie (GT)

Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) is een initiatief van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Hardenberg, Rotterdam, Utrecht en VNG. De projectgroep GT van VNG Realisatie voert GT uit. Verder bestaat de organisatie van GT uit een stuurgroep en een klankbordgroep.

Belang van dit onderwerp

GT wil voor gemeenten in Nederland telecommunicatie- en ICT-diensten van de beste kwaliteit tegen de laagste kosten realiseren.

Waarom

Deelname aan GT staat open voor alle gemeenten. Hoe meer gemeenten meedoen, hoe groter de kans op gunstige voorwaarden waaronder contracten worden gesloten. De organisatie van GT bestaat uit een stuurgroep en een klankbordgroep. 

In de stuurgroep nemen de volgende gemeenten samen met VNG en VNG Realisatie deel: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht. 

Aan de klankbordgroep nemen per aanbesteding, in wisselende samenstelling, gemeenten deel.

Contractbeheer

De contracten worden in beheer genomen door het Servicecentrum gemeenten.

 

In de praktijk

Richard Spijkerman, sectiehoofd klantcontactcentrum gemeente Zwolle is enthousiast over de komst van GT Connect. Zijn klantcontactcentrum is verantwoordelijk voor de afhandeling van klantvragen op het gebied van burgerzaken, belastingen (gedeeltelijk), vergunningen, meldingen openbare ruimte, inkomensondersteuning en uitkeringsadministratie. De gemeente Zwolle maakt gebruik van een Shared Service Center, genaamd ONS. Dat is een zelfstandige bedrijfsvoeringsorganisatie die onder andere werkt voor gemeenten Kampen en Zwolle.

Community GT

Op VNG Fora hebben we een eigen community GT. Dit is een besloten community waarin direct betrokkenen van gemeenten en deelnemingen met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Als u lid bent dan is na het inloggen op VNG Fora de ingang naar de community GT rechtsonder direct zichtbaar. Bent u geen lid, dan is de community GT niet zichtbaar voor u. Om lid te worden, stuurt u uw verzoek naar gtproject@vng.nl. Na goedkeuring ontvangt u een uitnodiging van VNG Fora waarmee u uw account kunt activeren.

Nieuwsbrief GT

GT heeft haar eigen maandelijkse nieuwsbrief met specifiek nieuws over diensten en producten. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond GT.

5 producten die raken aan dit onderwerp

GT Mobiele Communicatie 3

GT Mobiele Communicatie wil voor gemeenten in Nederland mobiele telecommunicatiediensten van de beste kwaliteit tegen de laagste kosten realiseren.
Gewijzigd: 25 januari 2022
product

Collectieve afspraken
In ontwikkeling

GT Vaste Communicatie

GT Vaste Communicatie biedt de mogelijkheid vast spraakverkeer aan te bieden aan het openbare netwerk voor spraakverkeer, of vast spraakverkeer te ontvangen op de eigen kantoorlocatie.
Gewijzigd: 12 oktober 2020
product

Collectieve afspraken
In gebruik

GT Microsoft

Gemeenten schaffen onder collectieve gemeentelijke voorwaarden producten en diensten van Microsoft aan.
Gewijzigd: 12 oktober 2020
product

Collectieve afspraken
In gebruik

GT Connect

Gewijzigd: 25 november 2021
product

Collectieve afspraken
Klaar voor implementatie

GT Print

Gemeenten kunnen op de gewenste wijze en tegen collectieve tarieven MFP-diensten afnemen.
Gewijzigd: 12 oktober 2020
product

Collectieve afspraken
In gebruik