Het laatste nieuws

12/11/2019

‘ICT is de ruggengraat van de organisatie’

Burgemeester Wobine Buijs, gemeente Oss, hield een inspirerend betoog over het belang van ICT en Common Ground tijdens het Fieldlab Common Ground. Wat betreft de Osse burgemeester is de winst van Common Ground met name dat gemeenten tot het inzicht zijn gekomen dat zij het samen moeten doen.
Lees verder

11/11/2019

Gemeenten spelen regierol in abonnementstarief Wmo

In 2020 gaan inwoners voor voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning een maximale eigen bijdrage van 19 euro per maand betalen, het zogeheten abonnementstarief.
Lees verder

06/11/2019

Een weg door het doolhof

Inwoners beter helpen als het gaat om werk en inkomen: dat is de missie van i4Sociaal. Dit samenwerkingsverband van zes gemeenten slaat de handen ineen om oplossingen te ontwikkelen waarin de inwoner, en niet de veelheid aan regelingen, het uitgangspunt is.
Lees verder

Overig nieuws

05/11/2019

Duister datagebruik

We worden allemaal beïnvloed door marketingtrucs en nudging, ook de overheid gebruikt die. Maar dat gebeurt nu op een schaal die heel verontrustend is en waar de meeste mensen geen enkel vermoeden van hebben.
Lees verder

04/11/2019

Schuldhulpverlening dichtbij de inwoner

In dit artikel vertellen de gemeente Almelo en het samenwerkingsverband Drechtsteden over hun aanpak van schuldenproblematiek. Maatwerk blijkt belangrijk.
Lees verder

04/11/2019

Monitoren doe je samen

Om meer achtergrond en duiding te geven aan de projecten uit de Etalage Monitoring Sociaal Domein, publiceren we een serie van vier verdiepende artikelen die steeds inzoomen op een of meerdere cases uit de etalage
Lees verder

31/10/2019

VNG Realisatie publiceert zesde E-Magazine

Computerdreigingen, zoals hackpogingen of malware: niemand heeft er graag mee te maken. Ook gemeenten niet. Om de digitale weerbaarheid bij gemeenten te verhogen, zijn binnenkort SIEM (Security Information & Event Management) en SOC (Security Operations Center) verplicht.
Lees verder

31/10/2019

Datalabs onder de aandacht tijdens de Meetup XL

Op woensdag 13 november organiseert VNG Realisatie de tweede Meetup XL in Utrecht rondom het thema datalabs.
Lees verder

30/10/2019

Vijf netwerkbijeenkomsten Samen organiseren in november

In Almelo, Utrecht, Breda, Sneek en Eindhoven vinden in de maand november netwerkbijeenkomsten plaats. Deze bijeenkomsten zijn georganiseerd door en voor de gemeenten.
Lees verder

30/10/2019

Publicatie aanbestedingsbestek 14+netnummer

Het 14+netnummer realiseert één telefonische ingang voor gemeenten. Elke inwoner van Nederland kan met dit nummer gemakkelijk zijn gemeente bellen. Het huidige contract met VodafoneZiggo loopt tot medio 2020. Daarom gaat VNG deze dienst opnieuw aanbesteden.
Lees verder