Het laatste nieuws

13/09/2021

"Informatieveiligheid is kerntaak van raad en college"

Informatieveiligheid kun je niet overlaten aan de IT-afdeling: het vraagt continu aandacht van raad en college. De gemeentelijke dienstverlening staat immers op het spel als de beveiliging niet goed geregeld is. Aldus Joost de Jong, tijdelijk wethouder in Eindhoven, in een interview op iBestuur.
Lees verder

13/09/2021

Deelnemers gezocht: behoeftepeiling zorginhoudelijke informatie

Het Ketenbureau i-Sociaal Domein en Zorginstituut Nederland starten met een behoeftepeiling onder Wmo-professionals bij gemeenten, zorgaanbieders en hulpmiddelenleveranciers. We zoeken deelnemers voor deze behoeftepeiling en we hebben een korte vragenlijst uitgezet die u tot 17 september kunt invullen.
Lees verder

13/09/2021

Doe mee met de klantreis-sessies in het werkdomein

Om inzichtelijk te maken wat voor de werkzoekende de ideale reis is in de dienstverlening zodat hij of zij zo goed mogelijk geholpen kan worden, organiseert VNG tot en met 19 oktober diverse klantreis-sessies in het werkdomein. Met behulp van de service blueprint-methodiek wordt de klantreis vanuit de werkzoekende in kaart gebracht. Voor de sessies vanaf 21 september zoeken we nog deelnemers die willen meedenken.
Lees verder

Overig nieuws

01/09/2021

Klimaatneutrale gemeenten op de agenda

Honderd klimaatneutrale gemeenten in Europa, dat is het streven van de EU voor 2030. De VNG onderschrijft het belang van deze missie met het online congres ‘100 climate neutral cities by 2030 by and fort he citizens’. Ook op het iBestuur Congres in september staat het onderwerp op het programma. Welke gemeenten in Nederland willen bij die 100 koplopers horen? Sluit je aan!
Lees verder

24/08/2021

Zaakgericht Werken voor de Overheid 2021

Het jaarlijkse event Zaakgericht Werken voor de Overheid vindt plaats op 9 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Naast de fysieke congresdag is er vanaf 10 september ook een online event. Onderwerpen die aan bod komen: datagedreven werken, document- en contentmanagement, implementatie- en verandermanagement, koppelen en integreren van systemen, omgevingswet, tooling en software, privacy wetgeving, training en advies, zaaksysteem / DMS, robotic process automation en Common Ground.
Lees verder

24/08/2021

Kijkje achter de schermen van: Architectuur & Standaarden ‘Applicaties waar je niet van af wilt versus waar je niet vanaf kunt’

‘Applicaties waar je niet van af wilt versus waar je niet vanaf kunt’ Over de VTH-applicatie, Open Zaak en de API’s voor Zaakgericht werken.
Lees verder

24/08/2021

Start aanleverperiode Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD)

Van 30 augustus tot 1 oktober kunt u als gemeente weer gegevens aanleveren voor de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD). Het gaat om gegevens over het eerste halfjaar van 2021 en eventueel een herziene aanlevering over het tweede halfjaar van 2020. Daarnaast organiseert VNG Realisatie op dinsdag 14 september van 11.00 tot 12.00 uur een webinar om het aanleveren van gegevens voor de nieuwe Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein toe te lichten. Inschrijven kan via de website van VNG Realisatie.
Lees verder

10/08/2021

Gezocht: Voorbeelden van ondernemersparticipatie

Hoe betrek je ondernemers bij beleid? Veel gemeenten worstelen met deze vraag. We zien dat gemeenten welwillend staan tegenover ondernemersparticipatie, maar vaak niet weten hoe ze dit effectief kunnen vormgeven. Daarom stelt VNG in samenwerking met onderzoeksbureau EMMA een participatiegids op met tips, geschikte instrumenten en goede praktijkvoorbeelden.
Lees verder

09/08/2021

Nieuwe webinars Grip op Informatie

Van 15 tot en met 22 april 2021 heeft de derde week van grip op informatie plaats gevonden. Alle 13 webinars (inclusief de achtergrondinformatie) zijn terug te vinden op het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA).
Lees verder

26/07/2021

Webinar 'Omnichannel aanpak in de praktijk' 30 september

Interactie tussen inwoners en de overheid verloopt via steeds meer kanalen en dat maakt een heldere kanaalstrategie onmisbaar. Welke impact heeft digitale transformatie op klantinteractie en kanaalstrategie? Welke kansen biedt een omnichannel aanpak en hoe doe je dat?
Lees verder