Webinar over economisch herstel nu terug te kijken

Webinar over economisch herstel nu terug te kijken

Waar moet u als gemeente op letten bij het maken van een economisch herstelplan? Welke manieren zijn er om ondernemers te betrekken bij het schrijven van beleid? Wat is nú direct nodig, en wat kan prima worden verschoven naar de langere termijn? Deze en meer vragen kwamen aan de orde tijdens het webinar ‘Van crisis naar economisch herstel’, dat plaatsvond op dinsdag 20 april.

De bijeenkomst werd geopend door Boaz Adank, wethouder in Breda en voorzitter van de nieuw opgerichte VNG Taskforce economisch herstel. Ook vond er een panelgesprek plaats met Pieter-Paul van der Wouw, senior beleidsmedewerker Economie en Cultuur bij de gemeente Maastricht, Bas van Rijsbergen, concerndirecteur ruimtelijk-economische ontwikkeling bij de gemeente Breda en Jacqueline van der Leij, Projectleider invoering Omgevingswet en Herstelplan corona bij de gemeente Zevenaar.

Vanwege de grote belangstelling deelt VNG Realisatie de opname op YouTube.

Intervisiebijeenkomsten

Heeft u behoefte om door te praten over herstel? VNG organiseert vier laagdrempelige intervisiemomenten, steeds op een dinsdag van 9.00-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn gepland op:

  • dinsdag 11 mei
  • dinsdag 25 mei
  • dinsdag 8 juni
  • dinsdag 22 juni

Hier kunnen gemeenten met elkaar praten over herstel, binnen een specifiek thema. Meer informatie vindt u op het VNG forum Economie.