Dutch Design Week

Dutch Design Week

Op 20 oktober 2018 gaat de Dutch Design Week van start, één van de grootste design-evenementen ter wereld. Van over de hele wereld komen honderdduizenden bezoekers naar Eindhoven.

Uw idee op de Dutch Design Week

Onder de vlag van het programma ‘Samen Organiseren’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn Initiate en de Pilotstarter samen met de Dutch Design Foundation op zoek naar innovatieve manieren om sociaal-maatschappelijke problemen op te lossen. Daar hebben we mensen voor nodig die met ons meedenken, mensen die niet bang zijn om te ‘proberen’. Daarom organiseren we een bijzondere ideeëncompetitie. Wie meedoet maakt kans op een plek op het podium van het grootste design-event van Noord-Europa: de Dutch Design Week (20-28 oktober 2018).

Hoe werkt het?

We zoomen in op de thema’s e-health, urban poverty en resilience. Ziet u een probleem op een van deze thema’s en heeft u een idee voor een (deel van de) oplossing? Wij kunnen u helpen om dit verder uit te werken. Samen met topdesigners, met partners op deze thema’s, met gemeenten, kennisinstellingen en ondernemers.

We hebben alle achtergrondinformatie over de thema`s en over het aandragen van een idee voor u verzameld.

Bijeenkomsten

  • 24 mei: Innovatiekabinet. Selectie van 3 beste ideeën voor de DDW waarop ontwerpers gaan pitchen
  • 5 juli: Selectiedag voor designers. Op basis van de pitches van de 9 (3x3) ontwerpers wordt een selectie gemaakt van de drie winnende ontwerpen die ‘geprototyped’ gaan worden
  • 13 september Demodag. Demonstratie van de drie ontwikkelde prototypen. Tijdens Dutch Design Week (20-28 oktober) worden de projecten aan het grote publiek gepresenteerd. We bouwen op 13 september een preview in voor een select gezelschap. De teams laten dan zien waar ze staan. Ze laten op verschillende manieren zien hoe het concept werkt: online en offline middelen zijn dan concreter uitgewerkt en de ‘customer journey’ is in kaart gebracht.
  • 20-28 oktober: Dutch Design Week
  • 25 oktober: Innovatiekabinet. Presentatie van de drie ontwikkelde prototypes
  • 26 oktober: Symposium Smart Society meets Smart Design

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail dan naar nieuws.realisatie@vng.nl.

Blogs Dutch Design Week

Op weg naar de Dutch Design Week nemen we u graag mee in de challenge Smart Society Meets Design en andere smart society ontwikkelingen.

Presentaties Dutch Design Week

In aanloop naar de Duch Design Week vinden pitches plaats en presenteren partijen zich met hun ideeën. De presentaties zijn hieronder terug te kijken.

Preview op 13 september

Tijdens Dutch Design Week (20-28 oktober) worden de projecten aan het grote publiek gepresenteerd. We bouwen op 13 september een preview in voor een select gezelschap. De teams laten dan zien waar ze staan. Ze laten op verschillende manieren zien hoe het concept werkt: online en offline middelen zijn dan concreter uitgewerkt en de ‘customer journey’ is in kaart gebracht.

Bij deze bent u daar van harte voor uitgenodigd