Optimaal Digitaal spel

Optimaal Digitaal spel

Speel samen met uw collega’s het Optimaal Digitaal Online spel om uw dienstverlening nog inclusiever te maken.

Digitale Inclusie

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en iedereen moet toegang hebben tot de dienstverlening van de overheid. Ook als je geen internet hebt of niet digitaalvaardig bent. Voor iedereen, ook voor mensen die het (soms) lastig vinden om met digitale apparaten te werken. Of die weinig of geen gebruik maken van internet.

Speel het spel met collega’s: fysiek of online!

Het Optimaal Digitaal spel is gemaakt voor en door de kenniscommunity Gebruiker Centraal. Gebruiker Centraal zet zich in voor een betere (online) dienstverlening van de overheid. U speelt het spel met uw team. Samen bepaaly u spelenderwijs waar de focus moet liggen om uw (digitale) dienstverlening te verbeteren. Aan het eind van het spel heeft u concrete en doelgerichte acties die u de volgende dag al kunt oppakken.

Sinds juni 2020 kunt u Optimaal Digitaal ook spelen in een online variant. Elke deelnemer speelt vanuit zijn eigen online-omgeving via de vergadertool die hij/zij altijd gebruikt. U kunt natuurlijk ook met het fysieke bordspel aan de slag. De keus is aan u.

Aanmelden

Doe mee en speel het Optimaal Digitaal spel tijdens de week van de Toegankelijkheid. Ga actief aan de slag met de acties en verbetertips uit het spel en draag bij aan een (digitale) inclusieve dienstverlening. We zorgen er samen voor dat niemand aan de kant blijft staan, maar zelf zijn zaken kan regelen.