U bent hier

Blog Jan Fraanje over een inspirerende week Fieldlab Common Ground

13 maart 2018

Op vrijdag 9 maart hebben 150 mensen uit het gehele land de resultaten bekeken die in de afgelopen week geboekt zijn. Werkende oplossingen zoals het huishoudboekje uit Utrecht, de digitale identiteit van Zuidhorn die toegang geeft tot het kindpakket en de stemapp. Maar ook werkende verbindingen oo de Nederlandse X-road (NLX) van Mijnapp Eindhoven, de snelservice Zaanstad en het gegevensmagazijn van Dimpact. Het werkt maar moet nog wel worden uitgewerkt. Gemeenten die belangstelling hebben om mee te werken, bijvoorbeeld aan Mijnapp Eindhoven kunnen gemakkelijk inhaken. Als er meer gemeenten zijn die meters maken, gaat de ontwikkeling sneller. Dus eigenlijk alleen kom je niet verder, samen ga je sneller.

We zien terug op een inspirerende en vruchtbare week. 'Moe, maar voldaan', zeg je dan, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Er zit energie in de groep en dat vraagt om een vervolg. Een 'Common Ground' 2, 3 en 4. Net zo lang tot het stelsel perfect draait en we ons met de vrijkomende energie kunnen wijden aan het maatwerk en de grote maatschappelijke opgaven en technologische ontwikkelingen waar we voor staan.

De volledige blog lees je op de website van Common Ground.

Realisatiedagen 2018


VNG Realisatie organiseert de Realisatiedagen om gemeenten de gelegenheid te geven oplossingen, vragen of onderwerpen die spelen in de regio, met elkaar te delen. Komt u ook?

Lees meer