Wegwijs in coronatijden

Wegwijs in coronatijden

Wat kan de VNG doen om gemeenten te helpen in de coronacrisis en hen voor te bereiden op de periode die daarop volgt? En hoe gaat de gemeente met die nieuwe werkelijkheid om? Daartoe is het programma Transitiefase Coronacrisis in het leven geroepen.

Programmamanager Renske Steenbergen: “Je zou onze opdracht kunnen samenvatten als: zoveel mogelijk alle netwerken aan elkaar knopen, digitaal en fysiek, bestuurlijk en ambtelijk, lokaal en nationaal. Zodat we weten waar iedereen mee bezig is en we de lijnen uit kunnen zetten waarmee we de Nederlandse gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen om individueel en met elkaar de crisis op te vangen.” Het platform biedt ook de mogelijkheid om succesvolle aanpakken te delen. Zoals de Menukaart -Tijdelijke maatregelen openbare ruimte, een set concrete maatregelen die gemeente Amsterdam ontwikkeld heeft.

An-Jes Oudshoorn, coördinator openbare ruimtebeleid: “We krijgen er positieve reacties op van andere gemeenten.” Benieuwd wat het voor uw gemeente kan betekenen?