Dienstverlening

Webinar: De succesfactoren van ondernemersdienstverlening

Voor ondernemers zijn gemeenten een belangrijke aanspreekpunt voor vragen en advies. Hoe zorgt u dat u ondernemers goede dienstverlening biedt? VNG Realisatie heeft dit uitgebreid onderzocht. De resultaten delen we graag met u in dit webinar op donderdag 4 april, van 11:00 tot 12:00 uur. 

Werkende elementen

Gemeenten verbeteren continu hun dienstverlening aan zowel inwoners als ondernemers. En dat werpt zijn vruchten af. In 2018 onderzocht het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met VNG Realisatie hoe tevreden bedrijven hierover zijn. Met een positief resultaat: de dienstverlening van gemeenten scoorde hoger dan in het vorige onderzoek van 2013.

Gemeenten vroegen ons hierna uit te zoeken wát nou precies de succesfactoren zijn. De resultaten delen we graag met u in dit webinar ‘Ondernemersdienstverlening: hoe organiseer je het succesvol?’ Onderzoeker Leonie de Meulemeester van VNG Realisatie vertelt wat ze heeft ontdekt. Sjon Speelman van de gemeente Waddinxveen en Marie Louise Engelkes van de gemeente Hilversum delen hoe zij hun dienstverlening verbeterden.

Aanmelden

Meld u nu aan voor het webinar. Ook als u op het tijdstip zelf niet kunt. U ontvangt van Webinargeek een mail met een link. Met deze link kunt u de webinar een paar minuten voor hij begint openen. Of achteraf bekijken, op het moment dat het u uitkomt. Goed om te weten: we vragen u bij de aanmelding om enkele gegevens. Deze zijn alleen nodig voor de inlogmail en de mail met informatie die wij na afloop aan u sturen. Daarna worden uw gegevens door ons verwijderd.
Weet u collega’s voor wie dit webinar ook interessant kan zijn? Stuur deze uitnodiging dan gerust aan hun door.

Hoe werkt een webinar?

Onze webinars zijn online te volgen vanaf uw eigen werkplek. Inhoudelijke experts geven live een presentatie. Ook kunt u tijdens het webinar vragen stellen via de chat-functie. De gebruikte software is van webinargeek.com en werkt gewoon in de browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Controleer wel even de systeemvereisten

Vragen

Heeft u inhoudelijke vragen over dit webinar? Mail dan naar dienstverlening@vngrealisatie.nl. Heeft u technische vragen? Mail dan naar webinar@vng.nl.