Sociaal domein

Waar gebruikt u als gemeente regieberichten voor?

Rondom regieberichten zijn er een aantal onduidelijkheden en issues. Met regieberichten bedoelen we de startzorg- en stopzorg-berichten (305- en 307-berichten) in de iStandaarden voor de Wmo 2015 en de Jeugdwet. Komende maanden gaat het Ketenbureau i-Sociaal Domein samen met Zorginstituut Nederland een onderzoek doen naar gebruik van de regieberichten.

Om een beter beeld te krijgen van de achtergronden van het gebruik van de regieberichten, horen we graag van u waar u regieberichten voor gebruikt. Gebruikt u de berichten als voorwaarde voor de declaratie, als trigger voor het abonnementstarief Wmo, om informatie over wachtlijsten op te bouwen, om inzicht te hebben of de zorg aan de cliƫnt gestart/gestopt is, of juist om andere redenen. Geef uw reactie voor 1 oktober 2020.

Als u uw e-mailadres invult, dan ontvangt u een korte terugkoppeling met de resultaten na 1 oktober.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project en mee blijven denken? Word dan lid van deze community Doorontwikkeling regieberichten op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein. Hier vindt u ook meer informatie over het project.