Dutch Design Week

VNG over slimme stad op Dutch Design Week

Zo'n anderhalf jaar geleden is het programma voor het Nationaal Smart City Living Lab gestart. Doel: gemeenten faciliteren om hun smart city-ontwikkeling naar het volgende niveau te brengen. Zeven gemeenten hebben elk een eigen case uitgewerkt. Daarbij is onderzocht hoe ze met behulp van sensordata over onder meer luchtkwaliteit en geluid een lokaal vraagstuk aan konden pakken. Het ging daarbij niet alleen over technologie, maar vooral om zaken als het organisatieproces rond een datagedreven project met gebruik van nieuwe technologie en de impact op de organisatie.

Tijdens het symposium 'Smart society meets smart design' dat VNG organiseert tijdens de Dutch Design Week (26 oktober in Eindhoven) gaat een aantal deelnemende gemeenten in discussie over de uitdagingen rond datagedreven werken. Dordrecht en Helmond geven in ons e-magazine alvast een aantal lessons learned prijs. De gemene deler: een slimme stad kan niet zonder slimme ambtenaren.

Meer weten over de bestuurlijke en organisatorische randvoorwaarden voor een datagedreven gemeente? Wees welkom op het mini-symposium tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.