Verder met Dennis en Eva

Verder met Dennis en Eva

Er is subsidie voor instrumentengidsen Dennis en Eva toegekend door het ministerie van SZW. Dit betekent dat de werkgevers-instrumentengids Dennis en werkzoekenden-instrumentengids Eva door ontwikkelend worden met gemeenten, wetenschap en andere betrokken partijen. Dennis en Eva zijn landelijke tools, die gemeentelijke organisaties zelf met lokale en regionale instrumenten kunnen vullen.
Dennis is een website met doorklikmogelijkheden naar de arbeidsmarktregio's. Door middel van filters kunnen professionals in één oogopslag zien welke lokale, regionale en landelijke instrumenten op het gebied van werkgeversdienstverlening van toepassing zijn voor een specifieke werkzoekende.
Eva is een digitale ondersteuningstool, met lokale instrumenten die bijdragen aan maximaal meedoen en/of de begeleiding naar werk.

Dennis en Eva sluiten aan op SUWI

30 juni 2020 is het nieuwe besluit SUWI gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe wet roept gemeenten en regio’s op om hun instrumenten en processen transparant te maken en waar mogelijk te harmoniseren. De werkwijze van Dennis en Eva ondersteunen vele gemeenten en regio’s in een effectievere dienstverlening door inzet van slimme technologie en praktische inzichten vanuit gemeenten en wetenschap.

Pilots

Samen met regio’s Noord Holland Noord, Zwolle, Midden Gelderland en Haaglanden (Dennis) en RSD de Liemers (Eva) toetsen we de huidige versies in de praktijk en voeren we verbeteringen door op basis van de gebruikerservaringen. Onder andere de beschrijvingen en zoekfilters zijn verbeterd en door ontwikkelwensen zijn verzameld. Zo sluiten Dennis en Eva steeds beter aan bij de huidige en toekomstige behoeftes.

Voor 355 gemeenten en 35 arbeidsmarktregio’s

De komende tijd gaan we een projectteam samenstellen. Het projectteam zal zorgvuldig de vervolgstappen uitzetten zodat zoveel mogelijk gemeenten en regio’s kunnen aansluiten op Dennis en Eva. Dit sluit aan het samen organiseren waarbij een paar gemeenten iets ontwikkelen dat toegepast kan worden bij 355 gemeenten.

Interesse in het vervolg?

Heeft u vragen of interesse om als één van de eerste gemeenten/regio’s gebruik te maken van Dennis en/of Eva? Laat het weten. Zo werken we samen aan een modern werkdomein!