Uploaden van stembureaulocaties: Waar is mijn stemlokaal?

Uploaden van stembureaulocaties: Waar is mijn stemlokaal?

Voor de komende Tweede Kamerverkiezing kunnen gemeenten de locaties van de stembureaus en afgiftepunten invoeren via ‘Waar is mijn stemlokaal’. Kiezers zoeken op dit platform eenvoudig hun dichtstbijzijnde stembureau of afgiftepunt. Ook kunnen gemeenten en anderen makkelijk de kaart en data hergebruiken. Over de afgelopen jaren waren de stemlokalen van alle 355 gemeenten beschikbaar en is het platform meer dan 1 miljoen keer gebruikt.

Om het uw gemeente zo makkelijk mogelijk te maken zijn de stembureaus al ingevuld op basis van de gegevens van de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Wijzigingen in uw stembureaus kunt u eenvoudig doorvoeren.

Heeft uw gemeente bij eerdere verkiezingen meegedaan? Dan heeft u al een uitnodigingsmail ontvangen op de eerder gebruikte e-mailadressen. Heeft u geen inlog? Vraag dan toegang aan door een account aan te vragen via: stemlokaal@openstate.eu.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de verkiezingen dit jaar anders dan normaal. Er worden ook afgiftepunten voor mensen met een stempluspas getoond. Omdat voor kiezers de vaste stemlocatie kan zijn gewijzigd, biedt deze tool een extra handvat om na te gaan hoe en waar kan worden gestemd. Uw medewerking aan up-to-date informatie op dit platform is daarom essentieel.

Dit initiatief is een samenwerking tussen het ministerie van BZK, de Kiesraad, de VNG Realisatie en de Open State Foundation.