Digitale archieven op orde

Themabijeenkomst digitale informatie: samenwerken en innoveren

Digitaal werken heeft grote consequenties voor het beheer en de vindbaarheid van archieven van gemeenten. Maar ook wettelijke ontwikkelingen zoals de Wet Open Overheid (WOO), de gewijzigde Archiefwet en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) zijn van grote invloed op de digitale archieven van gemeenten.

VNG Realisatie is het project 'Digitale Archieven Op Orde' gestart om gemeenten en archiefinstellingen inzicht te geven hoe zij de digitale archieffunctie kunnen verbeteren, ontwikkelingen kunnen versnellen en praktisch toepasbaar kunnen maken.

Doel themabijeenkomsten

In de bijeenkomsten staat de discussie centraal: hoe kan er binnen gemeenten worden samengewerkt tussen de ICT, Informatie- en Archieforganisatie, waar zit de verbinding en toegevoegde waarde en waar zitten de ontwikkelpunten? Hoe kunnen technologische en gezamenlijke ontwikkelingen van VNG Realisatie bijdragen aan een betere archieffunctie bij gemeenten of waar moeten gemeenten zich op voorbereiden? Daarnaast presenteren collega gemeenten innovatieve voorbeelden en wordt u bijgepraat op VNG onderwerpen als architectuur, samen organiseren en Common Ground in relatie tot duurzaam toegankelijke digitale informatie.

Wanneer? 

  • Donderdag 11 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Waddinxveen 
  • Dinsdag 16 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Weert 
  • Woensdag 17 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Amsterdam 
  • Donderdag 25 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Almelo 

Voor wie? 

De bijeenkomsten worden georganiseerd voor professionals op het gebied van ICT en informatiemanagement 

Aanmelden 

Medewerkers van gemeenten kunnen zich aanmelden voor een van de themabijeenkomsten via het aanmeldformulier. Heeft u nu al vragen over de themabijeenkomsten, neem dan contact op met uw accountmanager.