Informatiebeveiliging

Speciale Meetup over Veiligheids Informatie Knooppunt op 13 december

Op donderdag 13 december organiseert VNG Realisatie een bijeenkomst over het Veiligheids Informatie Knooppunt (VIK). Het VIK is een instrument dat gemeenten kunnen inzetten in de strijd tegen ondermijning. In de kern koppelt VIK gegevens uit verschillende gemeentelijke basisregistraties aan elkaar en mogelijk ook aan andere gegevensbronnen, zoals die van de Kamer van Koophandel of het Kadaster. Zo kunnen gemeenten snel en eenvoudig nagaan hoe personen en objecten gelieerd zijn aan anderen. Die informatie kan zeer waardevol zijn bij de preventie en detectie van criminele activiteiten binnen de gemeente.

VIK in Breda

Breda is de eerste gemeente die een ‘proof of concept’, een proefversie, van het systeem in huis heeft. Het VIK wordt daar momenteel getest en geëvalueerd. VNG Magazine wijdde er in oktober dit artikel aan. Omdat VNG Realisatie aansluitend vanuit gemeenten veel verzoeken om informatie heeft ontvangen, organiseren we deze bijeenkomst.

Agenda

Tijdens de bijeenkomst blikken we kort terug op de uitgangspunten en inrichting van het project en de manier waarop het georganiseerd is. Daarnaast staan we stil bij aspecten als privacy en veiligheid. Vervolgens bespreken we de lessen die we uit het project kunnen trekken en blikken we vooruit naar de plannen voor 2019.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum: donderdag 13 december
  • Tijdstip: van 13.30 uur tot 16.30 uur, aansluitend is er een borrel
  • Locatie: Utrecht, op loopafstand van Centraal Station (exacte locatie volgt)