Slimme, groene en veerkrachtige steden en gemeenschappen - Een dialoog tussen EU burgemeesters en de commissie

Slimme, groene en veerkrachtige steden en gemeenschappen - Een dialoog tussen EU burgemeesters en de commissie

Thierry Breton, commissaris voor Interne Markt, gaat op 2 december een dialoog aan met EU-burgemeesters van de Living-in.EU-beweging en de Intelligent Cities Challenge over de groene en digitale transformatie en sociaaleconomische veerkracht van steden en gemeenschappen.

De dialoog wordt georganiseerd rond twee panels van burgemeesters om samen met commissaris Breton de prioriteiten, uitdagingen en verwachtingen van hun steden te bespreken met betrekking tot het transitiepad van hun stad naar een duurzame toekomst.

Het eerste interactieve panel richt zich op het plannen en implementeren van de groene en digitale transformatie van de lokale economie en samenleving, de rol van innovatie en technologie, lokale greendeals en de kwestie van bij- en omscholing van de lokale beroepsbevolking. Het tweede interactieve panel richt zich op de kracht van technologie, data governance in steden, lokale digitale tweelingen voor steden en gemeenschappen om hun digitale transformatie mogelijk te maken.

Het evenement vindt plaats in hybride vorm, zowel persoonlijk, op het Plein, Brussel als online. EU-burgemeesters en regionale leiders worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie, en belanghebbenden van slimme gemeenschappen zijn welkom om persoonlijk of online deel te nemen. Het evenement zal ook worden gestreamd in het Engels en in het Frans.

2 december van 14.30 tot 16.30.

Alle deelnemers worden verzocht hun aanwezigheid te registreren.

Houd er rekening mee dat fysieke deelnemers hun EU Digital Covid-certificaat (Covid Safe Pass) moeten overleggen en de volksgezondheidsmaatregelen moeten volgen.