GT Print

Raamovereenkomst GT-Print gegund

De raamovereenkomst voor de aanbesteding GT Print is op 17 juli 2020 gegund aan PCI, Xerox, Ricoh, Canon en Bechtle. Tot en met 6 augustus mogen leveranciers nog bezwaar maken tegen deze gunning. Voor de definitieve gunning vindt ook nog een verificatie plaats. Zonder bezwaren treedt daarna de raamovereenkomst automatisch in werking en wordt per deelnemer een minicompetitie gehouden.

Deelnemers aan GT Print hoeven niet zelf aan te besteden. Verder voert het Servicecentrum Gemeenten van VNG Realisatie een deel van het beheer voor de deelnemers uit. GT Print bundelt kennis van printers en aanbestedingen en zorgt voor schaalvoordelen: zowel grote als kleine deelnemers krijgen functionaliteiten en diensten beschikbaar die anders onbereikbaar zouden blijven.

GT Print

GT Print is een aanbesteding van Multifunctional printers en single functional printers met 204 deelnemers die samen ongeveer 6000 printers aanbesteden. Deelnemers besparen kosten door gunstige tarieven en omdat ze zelf geen aanbesteding hoeven uit te voeren. De aanbesteding biedt verder mogelijkheden tot social return en MVI. Het contract van GT Print houdt ook rekening met afnemende printvolumes door verdere digitalisering. Het contract biedt mogelijkheden om daar flexibel mee om te gaan.

De aanbesteding GT Print is een initiatief van de stuurgroep GT van VNG Realisatie, waarin vertegenwoordigers van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, RID de Liemers en VNG zitting hebben.