Zaakgericht Werken in samenhang

Livestream tijdens demo en sprint review Zaakgericht werken (ZGW)

Tijdens de demo en sprint review Zaakgericht werken (ZGW) op donderdag 23 mei is er een livestream (in de vorm van een webinar) beschikbaar. U kunt vanaf uw eigen werkplek meekijken (10:00 - 12:00 uur) en vragen stellen terwijl de sessie bezig is. Hiermee geven we medewerkers van gemeenten en leveranciers de mogelijkheid om van een afstand mee te denken en hun feedback te geven over het product.

Aanmelden voor de livestream: Hoe werkt het?

Vul uw naam en mailadres in op webinargeek. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail met uw registratie en de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen. Bewaar deze bevestigingsmail dus goed.

Standaard voor Zaak- en Documentservices

De huidige standaard voor Zaak- en Documentservices, ZDS versie 1.2, voldoet niet meer aan de behoeften van gemeenten. Daarom is VNG Realisatie samen met gemeenten een traject gestart om de Zaak- en Documentservices te vernieuwen. Het doel is deze beter aan te laten sluiten bij wensen van gebruikers en de huidige stand van de techniek.

Om deze nieuwe Zaakgericht Werken (ZGW) API standaard snel te ontwikkelen en af te stemmen met gemeenten en leveranciers wordt de ‘scrum’ methodiek gehanteerd. De ZGW API standaard wordt op basis van user stories afkomstig van gemeenten en leveranciers en met sprints ontwikkeld, waarbij dus de functionele behoeften van gemeenten centraal staan.

Op 18 juli 2019 kan de ZGW API standaard door leveranciers worden ingebouwd in hun producten. Tijdens de Demo en Sprint Reviews inspecteren gemeenten en ICT-leveranciers de resultaten van de sprints en verzamelen ze feedback. 

De laatste Demo en Sprint Reviews zijn gepland op:

  • donderdag 23 mei 2019
  • donderdag 20 juni 2019
  • donderdag 18 juli 2019