Embassy of Safety

Lezingen Embassy of Safety Dutch Design Week

Criminelen oefenen invloed en druk uit op onze samenleving. Daardoor vervagen normen. Gevoelens van veiligheid en leefbaarheid nemen af. Alleen in samenwerking met de samenleving kunnen we vat krijgen op deze vorm van criminaliteit, bepleiten gezagsdragers. Maar burgers beschouwen veiligheid als een recht waar ze zelf niet zoveel voor hoeven te doen.

Hoe kunnen we het perspectief van veiligheid als recht veranderen naar veiligheid als resultaat van gezamenlijke inspanningen en gedeelde verantwoordelijkheid? Dat onderzoeken we in Embassy of Safety. Niet alleen met de ‘usual suspects’, maar ook met ontwerpers. Die brengen een andere manier van denken en werken ter tafel, resulterend in frisse perspectieven.

Aanmelden

Wilt u een of meerdere van deze lezingen bezoeken? Meld u dan aan voor de lezing waar u interesse voor heeft. Hiermee reserveert u niet alleen een plek (er is een beperkt aantal plaatsen), maar biedt u de organisatie ook een kostbaar inzicht in het type organisaties en rollen dat interesse heeft in het onderwerp. In het volledige weekprogramma kunt u zich per lezing aanmelden.