GEMMA

Leestip: GEMMA online biedt nieuwe navigatie en meer…

Is het u al opgevallen? Met de zomervakantie voor de deur vliegen de leestips u om de oren. Een mooi moment om u ook te wijzen op het nieuws van GEMMA Online dat vorige week is verschenen. Voor alle (potentiele) gebruikers en bezoekers een uitgebreid zomervakantiebericht zodat u gelijk weer helemaal op de hoogte bent.

Enkele onderwerpen van deze nieuwsbrief lichten wij hieronder uit:

  • Het resultaat van een waarderingsonderzoek onder alle gebruikers en bezoekers van GEMMA online en de softwarecatalogus; de navigatie is logischer ingedeeld. Er is een verbeterslag doorgevoerd naar aanleiding van de reacties.
  • Afgelopen mei is een aantal nieuwe releasekandidaten in de ontwikkelagenda API-standaarden opgenomen die de komende maanden het proces standaardisatie gaan doorlopen.
  • Het nieuws over API specificatie voor login van verwerking van persoonsgegevens mag u trouwens ook niet missen. Het verwerken van persoonsgegevens blijft een belangrijk aandachtspunt voor alle gemeenten.
  • Uw collegiale denkkracht wordt gevraagd voor bijvoorbeeld de nieuwe landelijke standaard notificatieservices. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de Pleiogroep.
  • Afgelopen periode bleek vanuit meerdere kanalen dat er behoefte is aan ondersteuning in het gebruik van de GIBIT Toolbox en overeenkomstengenerator voor zowel startende als ervaren gebruikers. Vandaar dat wij u graag wijzen op de eerst volgende bijeenkomst over de GIBIT overeekomstengenerator voor starters op:
    3 juli van 13.00-14.00 uur.  Inschrijven via het 
    forum.vng.nl groep GIBIT.

De hele nieuwsbrief leest u hier.

Veel leesplezier, wij wensen u een mooie en gezonde zomer toe!