Serviceformules

Kennisdelen over serviceformules. Doet u ook mee?

Gemeenten bekijken met elkaar hoe de gemeentelijke dienstverlening verbeterd kan worden met succesvolle concepten, gericht op de behoeften van inwoners en ondernemers. Serviceformules vormen een collectieve basis waarmee gemeenten sneller tot hun eigen ideaal van dienstverlening kunnen komen. Deze kennisdeling vindt plaats in de werkgroep Serviceformules, online groep Pleio en bij verschillende seminars.

Werkgroep

In januari 2019 is de werkgroep Serviceformules van start gegaan. Daarin bekijken gemeenten met elkaar hoe ‘formuledenken’ de gemeentelijke dienstverlening kan verbeteren. De volgende gemeenten zitten op dit moment in de werkgroep: Lingewaard, Delft, Werkorganisatie HLT Samen, Westerkwartier, Hilversum, De Bilt en ‘s-Hertogenbosch. Andere gemeenten zijn van harte welkom om mee te praten, mee te denken en mee te leren! 

Online groep Pleio voor sparren en delen van best practices 

De werkgroep is een plek waar best practices gedeeld worden en waar gemeenten met elkaar kunnen sparren. Daarnaast gaat het vooral over het begrijpelijk en praktisch toepasbaar maken van Serviceformules. Met als einddoel: zorgen dat Serviceformules een gemeentebrede basis zijn voor het inrichten van de dienstverlening. Binnen de pleio-omgeving is een eigen groep om best practices te delen. Word lid, en je krijgt toegang tot alle informatie en documenten. Daar is bijvoorbeeld de documentatie van de gemeente Hengelo te vinden.

Seminars

Om kennis te delen worden drie seminars georganiseerd door VNG Realisatie en gemeente Lingewaard.

  • 3 oktober: Serviceformules in praktijk voor beginners

Tijdens dit seminar besteden we kort aandacht aan de theorie en praktische toepasbaarheid daarvan door het delen van ervaringen bij een gemeente. De nadruk ligt op de praktijk en toepassing. Vervolgens maken we de formules tastbaar in een actieve werkvorm. U kunt u al aanmelden.

Dit seminar is geschikt voor professionals in de gemeentelijke dienstverlening aan inwoners en ondernemers met en zonder voorkennis. U gaat naar huis met handvatten om zelf aan de slag te gaan met serviceformules.

Tijdens deze seminars gaan we dieper in op de implementatie-aanpak. Ook besteden we aandacht aan de vertaling van de serviceformules naar interne organisaties. Hierbij gebruiken we de marketingmix met de 6 P’s.