Digitale archieven op orde

Is jouw dienstverlening inclusief?

Is jouw dienstverlening inclusief? Doe mee met de Optimaal Inclusief Challenge!​ Speel het Optimaal Inclusief spel met je collega’s in de Week van de Toegankelijkheid (7-11 oktober) en werk samen aan échte inclusieve dienstverlening.

Inclusieve dienstverlening

Iedereen moet toegang hebben tot de dienstverlening van de overheid. Ook als je geen internet hebt of niet digitaalvaardig bent. Voor iedereen, ook voor mensen die het (soms) lastig vinden om met digitale apparaten te werken. Of die weinig of geen gebruik maken van internet.

Optimaal Inclusief

Het Optimaal Inclusief spel is een workshop in spelvorm. Je speelt het met je team. Spelenderwijs dwingt het spel je om na te denken wat het meest belangrijk is om de dienstverlening zo inclusief mogelijk te maken. Het spel speel je met 4 tot 6 personen in 2 uur. Er wordt snel doorgedrongen tot de kern, op een actieve en positieve manier met concrete acties als resultaat.

Voor wie is deze Challenge bedoeld?

Voor alle medewerkers van gemeenten die te maken hebben met dienstverlening in het algemeen of te maken hebben met inclusie.

Hoe kun je meedoen?

Challenge op eigen locatie of kom naar de bijeenkomst!

Vraag het spel aan, meld je aan voor het event op 7 oktober, of meld je aan voor de gratis spelleiderworkshops in de aanloop naar de Challenge op de website van Gebruiker Centraal.

Actie na het spelen van het spel

Vul op de website van Gebruiker Centraal in met welke tips en acties jullie aan de slag gaan.

Wij bundelen de uitkomst van alle deelnemers en publiceren dit op de website van VNG Realisatie en Gebruiker Centraal voor alle gemeenten in Nederland. Uiteraard krijgt elke deelnemer deze handreiking ook toegezonden. Als blijk van deelname krijgt elk team een certificaat en een sticker voor communicatie doeleinden. Er zijn geen kosten aan de Challenge verbonden.