Webinar

Informatiesessie Single Digital Gateway voor online dienstverlening gemeenten

Uw gemeente moet vanaf december 2022 informatie over producten en diensten ontsluiten via YourEurope.eu (Single Digital Gateway). Laat u op tijd informeren over de gevolgen voor uw gemeente. In een online informatiesessie op 7 of 15 december hoort u in 45 minuten wat de VNG doet en wat uw gemeente zelf moet regelen om uw online dienstverlening klaar te maken voor de eisen van deze Europese verordening.

Bezoek de online informatiesessie over Single Digital Gateway

De informatiesessie is relevant voor mensen binnen gemeenten die werken voor gemeentewebsites of de online dienstverlening. De sessie is online via Microsoft Teams.

Meer informatie en aanmelden

Inhoud van de informatiesessie 

  • De Europese verordening Single Digital Gateway. 
  • De VNG realiseert een centrale oplossing: de SDG Invoervoorziening.
  • Wat moet uw gemeente zelf doen voor de implementatie? 

Over Single Digital Gateway

Single Digital Gateway (SDG) is een Europese verordening. De eerste stap is dat overheden vanaf december 2022 informatie over producten en diensten moeten ontsluiten via YourEurope.eu (Single Digital Gateway). 

Centrale oplossing voor alle gemeenten: SDG Invoervoorziening

De VNG ontwikkelt hiervoor een centrale oplossing voor alle gemeenten: de SDG Invoervoorziening. Vanaf Q2 2022 kunnen gemeenten de SDG Invoervoorziening implementeren. Concreet: gemeenten moeten standaardteksten controleren, aanvullen en publiceren.

Laat u op tijd informeren over Single Digital Gateway

VNG raadt gemeenten aan om zich nu al te laten informeren over Single Digital Gateway en de invoervoorziening. In de informatiesessie op 7 of 15 december hoort u in 45 minuten wat de VNG doet en wat uw gemeente zelf moet regelen. 

Meer informatie

Lees meer over de SDG Invoervoorziening en de Europese verordening.