Hoeksche Waard lanceert website op basis van Open Webconcept

Hoeksche Waard lanceert website op basis van Open Webconcept

Op woensdag 1 april ging de vernieuwde website van de gemeente Hoeksche Waard live. De gemeente behoort tot één van de eerste acht gemeenten in Nederland die een website heeft gebouwd in Wordpress met bouwstenen uit het Open Webconcept. Dit concept is ontwikkeld volgens het gedachtengoed van Samen Organiseren en de uitgangspunten van Common Ground.

Het Open Webconcept is een initiatief van 8 gemeenten, ontstaan vanuit de behoefte om minder afhankelijk te zijn van de planning van grote leveranciers voor de ontwikkeling van online toepassingen en dataservices.

Volgens Femke Bruinsma, functioneel beheerder bij de gemeente Hoeksche Waard, kan een gemeente met deze moderne manier van bouwen de website ‘volledig op maat’ maken. En kan een gemeente zo ‘goed inspelen op de behoeften en wensen van inwoners en ondernemers’.

Het Open Webconcept is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Buren, Heerenveen, Hoeksche Waard, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Stichtse Vecht en Súdwest-Fryslân. ‘Samen hebben we 1 gemeenschappelijk doel: een zo optimaal mogelijke dienstverlening. Andere gemeenten kunnen ook gebruikmaken van de bouwstenen die gemaakt zijn vanuit het Open Webconcept’, aldus Bruinsma.

VNG Realisatie ondersteunde de ontwikkeling van het Open Webconcept met een subsidie uit het fonds voor innovatieve projecten.

Innovatiefonds innovatieve projecten gemeenten

Samen organiseren en Common Ground dragen concreet bij aan de ambities van NL DIGIbeter: ‘Klaar voor de toekomst’ en ‘We investeren in innovatie’. Om deze ambities te ondersteunen kunnen gemeenten aanspraak maken op een subsidie toegekend voor nieuwe en innovatieve projecten.