Eindconferentie Like!

Eindconferentie Like! 'Building a Digital Innovation Culture’

Houdt u zich bezig met de verbetering van publieke dienstverlening? Wilt u weten wat de nieuwste ‘smart services’ zijn? Wilt u een bezoekje brengen aan bedrijven en organisaties die zich bezighouden met toekomstige ontwikkelingen? Of lijkt het u leuk om eens van onze Europese buren te leren waar zij op dit gebied mee bezig zijn? Dan is de conferentie van het Like project iets voor u

Like! project

Het Like project is een Europees project waarbinnen tien partners (gemeenten, regio’s en kennisinstellingen) uit vijf verschillende landen samenwerken om de publieke dienstverlening voor de burgers te verbeteren. ‘Like! Building a Digital Innovation Culture’ gaat over de volgende thema’s: innovatiecultuur binnen de organisatie verbeteren, testen/implementeren slimmere services en beter inzicht te krijgen door data gebruik en het maken van dashboards. Ook Internet of Things (IoT) toepassingen maken onderdeel uit van Like! Wat Like! zo leuk maakt, is dat elke partner op zijn eigen manier met de ontwikkeling van de dienstverlening bezig is, maar dat de aanpak transnationaal gedeeld kan worden. Samen kunnen we van elkaar leren wat werkt, en ook wat niet werkt. 

Interreg North Sea Region

Het Like! project is een onderdeel van Interreg North Sea Region programma. Binnen dit programma dragen we bij aan het stimuleren van de publieke sector om innovatieve oplossingen voor publieke dienstverlening te genereren. Het Like! project is gestart in oktober 2016 en de resultaten laten we zien op 3 oktober 2019 gedurende de Final Conference van het Like! project. 

Final conference 3 oktober

Op 3 oktober 2019 vindt het final conference: ‘Connect to the Future’ plaats op het Universiteitscomplex Zernike in Groningen. Op het programma staat een gevarieerd aantal onderwerpen: Dominic Campbell van de Londense organisatie FutureGov zal een keynote speech houden over ‘Designing public services for the 21st Century’ en Martyn Wallace van de Scottish Local Government Digital Office zal deze conferentie in goede banen leiden als voorzitter. Ook presenteren we het werk van drie jaar Like! project door middel van magazines. Daarnaast is er nog een breed aanbod van masterclasses over digitale democratie, chatbots, data-gedreven organisaties en digitale innovatie binnen de overheid. Naast de masterclasses kun je deelnemen aan excursies op het Zernike terrein (waaronder het Centre for Information Technology, Bytesnet, Digital Society Hub en het 5G lab).