Congrestival Samen Organiseren Durf en vertrouwen

Druk bezocht Congrestival samen organiseren

“Gun uzelf dat u dingen doet die u nooit eerder deed, want dan komt u op plekken waar u nooit eerder was. Als we dat doen op basis van vertrouwen, dan komen we verder,” zei Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, in zijn opening van het Congrestival samen organiseren: Durf en vertrouwen.

Met een ongekend aantal van 1650 deelnemers uit 300 gemeenten was het volle bak op het door VNG en VGS georganiseerde Congrestival in de Fabrique in Utrecht. Er werd volop genetwerkt en inspiratie opgedaan bij de vele aansprekende voorbeelden uit de gemeentelijke praktijk, die werden behandeld in allerlei sessies en op de diverse themapleinen. “Met zoveel talent moeten we hier vandaag wel iets heel moois kunnen maken,” zei Pieter Jeroense, plaatsvervangend directeur VNG, in zijn welkomstwoord. Gemeenten zijn samen aan het organiseren en dat is eigenlijk helemaal niet nieuw, vulde Hugo Aalders, directeur VNG Realisatie, aan: “Honderd jaar geleden kochten gemeenten via de VNG samen steenkool in. Vandaag werken we samen in de uitvoering, onder andere aan Common Ground.”

Tijdens de dag werden diverse blogs, artikelen en vlogs gemaakt. U vindt deze de komende tijd op werkenaaneenoverheid.nl. Voor een impressie van de dag kunt u terecht op de Congrestival Story. De presentaties publiceren we de komende dagen op de Congrestival Slideshare.

E-magazine

Het vierde e-magazine van VNG Realisatie staat geheel in het teken van het Congrestival, met onder meer impressies van de diverse themapleinen en verdiepende artikelen over voorbeelden uit de gemeentelijke praktijk.