Gebruiksvriendelijk website

Doe mee met de week van de toegankelijkheid! Speel het spel Optimaal Digitaal!

Ook dit jaar doet de Vereniging van Nederlandse Gemeenten weer mee aan de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Deze week is een initiatief van Ieder(in), de landelijke koepelorganisatie van mensen met een beperking of chronische ziekte. Het doel van deze week is aandacht vragen voor de positie van mensen met een beperking.

Nu het leven zich steeds meer online afspeelt is het belangrijk om na te denken over hoe ook mensen met een beperking digitaal kunnen meedoen. Daarom is het thema van de Week van de Toegankelijkheid 2020 digitale toegankelijkheid

Zeker voor gemeenten is digitale toegankelijkheid belangrijk. Iedere inwoner - ongeacht de digitale vaardigheid - moet kunnen meedoen. Om gemeenten te helpen hun dienstverlening inclusiever te maken heeft de kenniscommunity Gebruiker Centraal het spel Optimaal Digitaal ontwikkeld. Gebruiker Centraal zet zich in voor een betere (online) dienstverlening van de overheid. Aan het eind van het van het Optimaal Digitaal spel heb je concrete en doelgerichte acties die je de volgende dag al kunt oppakken.