U bent hier

Informatiebijeenkomst Living Lab functionele e-mailbox ‘parkeervergunning’

Datum17 januari 2018
Begin9:30
Einde16:00

Den Haag grijpt de pilot e-mailing aan om op weg naar 2020 een stap dichter bij standaardisatie te komen. Pantjes: ‘Het directe doel is het versnellen van het proces rond e-mailverkeer met behulp van e-mail processing: de geautomatiseerde ontvangst en verwerking van binnenkomende berichten. Wij hebben daar software voor ontwikkeld. Maar met software alleen ben je er niet. De gebruiker moet dat voeden met specifieke procesinformatie voor een specifiek traject. Den Haag heeft gekozen voor het proces van het aanvragen van een parkeervergunning; een mooi gemixt proces van gestructureerde en ongestructureerde data die ook nog eens via verschillende stromen binnenkomen. De grote vraag is: hoe komen al die data archiefwaardig in het systeem? Dat willen we in het living lab binnen de Pilotstarter bekijken en beproeven tussen januari-maart 2018. Met archivarissen, met proceseigenaren, met informatiemanagers. Want techniek is maar een deel van de oplossing en de software slechts een van de bouwstenen. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de informatiestroom.’

Voor het living lab in Den Haag worden gezocht:

  1. Directie, hoofden Bedrijfsvoering, informatiemanagers, adviseurs informatiemanagement, recordmanagers of hoofden DIV/DIM om kennis en expertise te leveren over (automatische) archiveringsprincipes, beveiliging, metadatering en openbaarheid.
  2. Afdelingsmanagers, proceseigenaren en adviseurs in het parkeervergunningproces die ervaring en proceskennis inbrengen over het automatisch verwerken van parkeergegevens zoals vergunningen.

Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden wordt de definitieve opzet van deelname aan het living lab bepaald. Naast deelname aan het lab ontstaat een kennisnetwerk van specialisten waarin kennis en ervaring worden gedeeld.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst Living Lab functionele e-mailbox ‘parkeervergunning’ op 17 januari 2018 kan met het aanmeldformulier. De locatie van de bijeenkomst wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Congres VNG Realisatie: ‘Back to the future’

VNG Realisatie organiseert op 28 maart in de Fabrique in Utrecht het congres ‘Back to the future’ om kennis te bundelen zodat gemeenten hun uitvoering kunnen verbeteren. Samen kijken we ‘over de grenzen heen’ en ‘terug vanuit de toekomst’.

Lees meer