Het laatste nieuws

22/03/2019

API-lab ZGW voor ontwikkelaars 17 en 18 april

Op 17 en 18 april organiseert VNG Realisatie in samenwerking met gemeenten en ICT-leveranciers opnieuw een API-lab.
Lees verder

19/03/2019

Whitepaper: Sensoren en de rol van gemeenten

De digitale samenleving krijgt steeds meer vorm. Ook onze fysieke leefomgeving wordt steeds meer digitaal door de toenemende inzet van sensoren om data mee te verzamelen. Gemeenten verzamelen zelf sensordata, maar ook ondernemers, wetenschappers en inwoners zetten sensoren in.
Lees verder

18/03/2019

Waar is woensdag mijn stemlokaal?

Ongeveer 13 miljoen Nederlanders mogen op woensdag 20 maart naar de stembus voor de verkiezingen voor Provinciale Staten, die gelijktijdig met de waterschapsverkiezingen plaatsvinden. In alle 355 gemeenten kunnen inwoners hun stem uitbrengen. Maar waar precies?
Lees verder

Overig nieuws

15/03/2019

Van toneelknecht naar regisseur

Gemeenten en leveranciers hebben elkaar nodig om de transitie naar een nieuw ICT-landschap te maken. Focus en duidelijkheid zijn onontbeerlijk om deze transitie te maken. Leveranciersbijeenkomsten, een sourcingstrategie en een roadmap moeten die duidelijkheid geven.
Lees verder

14/03/2019

Druk bezocht Congrestival samen organiseren

“Gun uzelf dat u dingen doet die u nooit eerder deed, want dan komt u op plekken waar u nooit eerder was. Als we dat doen op basis van vertrouwen, dan komen we verder,” zei Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, in zijn opening van het Congrestival samen organiseren: Durf en vertrouwen.
Lees verder

12/03/2019

Waarstaatjegemeente versie 2019 is live!

Sinds dinsdag 12 maart is de nieuwe versie van het gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente live!
Lees verder

12/03/2019

Ruim 50% Nederlandse gemeenten bereikbaar via IPv6

Van de 355 Nederlandse gemeenten is nu meer dan 50% via IPv6 bereikbaar. De hoofdwebsites van de IPv6 gemeenten zijn zowel via het oude Internet Protocol versie 4 als via het nieuwe Internet Protocol versie 6 beschikbaar voor inwoners en ondernemingen.
Lees verder

12/03/2019

Principes voor de digitale stad

Een veilige en leefbare openbare ruimte: daar neemt de overheid de verantwoordelijkheid voor. Maar hoe zit het met een toegankelijke en veilige digitale openbare ruimte? Gemeenten, VNG en hun partners ontwikkelen principes voor de digitale stad.
Lees verder

12/03/2019

Tien elementen die werken in ondernemersdienstverlening

Welke factoren dragen bij aan een succesvolle ondernemersdienstverlening? Wat doen de goed scorende gemeenten anders dan de rest?
Lees verder

11/03/2019

IBD zoekt gemeentelijke versterking

Bij de IBD ondersteunen we gemeenten bij het beveiligen en beschermen van hun informatie(systemen). Kennis van de gemeentelijke praktijk is hierbij van groot belang. Daarom is in het team ruimte voor medewerkers van gemeenten om gedurende een half jaar of een jaar, 16 uur per week, mee te draaien.
Lees verder