Is uw gemeente klaar voor de informatiesamenleving?
Roadmap: wat komt er op u af?
Producten VNG Realisatie

Producten VNG Realisatie

Voor gemeenten is het de uitdaging om optimaal mee te bewegen met ontwikkelingen en trends in de samenleving en te anticiperen op verwachtingen en aan te sluiten op kansen die ontstaan. VNG Realisatie speelt in op deze veranderingen door gemeenten uiteenlopende, producten aan te bieden.

Het laatste nieuws

15/11/2019

Marktplaats Duurzaam Toegankelijk Op Orde online

Op de marktplaats Digitaal Toegankelijk Op Orde wisselen gemeenten goede voorbeelden met elkaar uit over archivering, toegankelijk houden, zoeken en vinden, presenteren en vernietigen van informatie.
Lees verder

14/11/2019

VNG Smart Society en Nederlandse gemeenten naar Smart City Expo 2019

Van 19 tot en met 21 november vindt in Barcelona de jaarlijkse Smart City Expo World Congress (SCEWC) plaats. Het SCEWC in Barcelona is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, start-ups, gemeenten en kennis- en onderzoekscentra die zich bezig houden met Smart City vraagstukken.
Lees verder

14/11/2019

SIEM en SOC verhogen digitale weerbaarheid

Computerdreigingen, zoals hackpogingen, ransomware of malware: niemand heeft er graag mee te maken. Ook gemeenten niet. Om de digitale weerbaarheid bij gemeenten te verhogen, zijn binnenkort SIEM en SOC verplicht.
Lees verder
Agenda VNG Realisatie
 • 15 Nov

  Regiobijeenkomst informatiebeveiliging Heerhugowaard

  In oktober en november 2019 organiseert de IBD verspreid over het land meerdere regiobijeenkomsten. Gedurende deze bijeenkomsten bespreken we met de deelnemers de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging binnen het gemeentelijk domein en verzorgen we twee verschillende workshops.

  Lees meer
 • 18 Nov

  Webinar API’s voor zaakgericht werken - Contactmomenten

  Het webinar behandelt de nieuwe API voor Contactmomenten aan de hand van de daarvoor ingebrachte user stories. Bovendien wordt de werking gedemonstreerd aan de hand van de daarvoor vervaardigde referentie-implementatie.

  Lees meer