Dutch Design Week 2018

Dutch Design Week 2018

Op 20 oktober 2018 gaat de Dutch Design Week van start, één van de grootste design-evenementen ter wereld. Van over de hele wereld komen honderdduizenden bezoekers naar Eindhoven.

Uw idee op de Dutch Design Week

Onder de vlag van het programma ‘Samen Organiseren’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn Initiate en de Pilotstarter samen met de Dutch Design Foundation op zoek naar innovatieve manieren om sociaal-maatschappelijke problemen op te lossen. Daar hebben we mensen voor nodig die met ons meedenken, mensen die niet bang zijn om te ‘proberen’. Daarom organiseren we een bijzondere ideeëncompetitie. Wie meedoet maakt kans op een plek op het podium van het grootste design-event van Noord-Europa: de Dutch Design Week (20-28 oktober 2018).

Hoe werkt het?

We zoomen in op de thema’s e-health, urban poverty en resilience. Ziet u een probleem op een van deze thema’s en heeft u een idee voor een (deel van de) oplossing? Wij kunnen u helpen om dit verder uit te werken. Samen met topdesigners, met partners op deze thema’s, met gemeenten, kennisinstellingen en ondernemers.

We hebben alle achtergrondinformatie over de thema`s en over het aandragen van een idee voor u verzameld.

Bijeenkomsten

  • 24 mei: Innovatiekabinet. Selectie van 3 beste ideeën voor de DDW waarop ontwerpers gaan pitchen
  • 5 juli: Selectiedag voor designers. Op basis van de pitches van de 9 (3x3) ontwerpers wordt een selectie gemaakt van de drie winnende ontwerpen die ‘geprototyped’ gaan worden
  • 13 september Demodag: Tijdens de Demodag van 13 september namen de ontwerpers ons mee in hun designproces. Bekijk onderstaand videoverslag of lees de blog 'Design is eerst klein maken en dan divergeren'.

  • 20-28 oktober: Dutch Design Week: Tijdens Dutch Design Week (20-28 oktober) worden de projecten aan het grote publiek gepresenteerd.
  • 24 oktober: Bestuurderstour
  • 25 oktober: Innovatiekabinet. Presentatie van de drie ontwikkelde prototypes
  • 26 oktober: Symposium Smart Society meets Smart Design: lees het verslag van het symposium 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail dan naar nieuws.realisatie@vng.nl.

Presentaties Dutch Design Week

In aanloop naar de Duch Design Week vinden pitches plaats en presenteren partijen zich met hun ideeën. De presentaties zijn hieronder terug te kijken.