Digitale Archieven op Orde

Kennisbijeenkomst e-mailarchivering

Op woensdag 12 juni organiseren het Nationaal Archief en de VNG in samenwerking met het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) een kennisbijeenkomst over e-mailarchivering.

E-mail is nog steeds het meest gebruikte communicatiemiddel bij de overheid. En dus hebben we beheer en bewaring van e-mail pico bello geregeld. Of toch niet? Wordt e-mail by design gearchiveerd? Kunnen we bij WOB-verzoeken in een handomdraai relevante berichten terugvinden? Weten we welke mails voor altijd bewaard moeten worden en welke niet? Kunnen we e-mails makkelijk veilig stellen en preserveren? Kunnen we e-mails met privacy-gevoelige informatie goed onderscheiden van 'gewone' berichten? Interesse? Meld u dan nu aan voor deze bijeenkomst.

De bijeenkomst is bedoeld voor DIV adviseurs en beleidsmedewerkers met ervaring met de problematiek van e-mailarchivering. Daarbij hopen we ook collega’s te vinden die bereid zijn mee te helpen aan de ontwikkeling van de kennisproducten. Bijvoorbeeld door conceptteksten te reviewen of door praktijkgevallen te beschrijven.

Het volledige programma volgt zo snel mogelijk.