Online dienstverlening

Webinar sociaal ondernemerschap

Een groeiende groep ondernemers streeft naast een gezond bedrijf naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Volgens onderzoek van de OECD telt Nederland ongeveer 5.000 sociaal ondernemers en dit aantal is nog steeds groeiende. De positieve impact die zij met hun bedrijf bereiken staat voor hen centraal.

Sociaal ondernemers vinden het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Deze ondernemers zijn daarom een aantrekkelijke maatschappelijke partner voor gemeenten. In hoeverre werken gemeenten en sociaal ondernemers in de praktijk al samen? Geeft het huidige inkoopbeleid ruimte om met hen samen te werken? En wat zijn kansen en bedreigingen voor een goede samenwerking met sociaal ondernemers? 

Donderdag 19 september 2019 gaan we tijdens dit Webinar in gesprek met Stefan Panhuysen van Social Enterprise Nederland, Tjeerd Leistra van het G40 stedennetwerk en een sociaal ondernemer over de kansen en mogelijkheden van sociaal ondernemers voor het bereiken van de gemeentelijke doelstellingen.