Webinar Pdf’s en digitale toegankelijkheid

Webinar Pdf’s en digitale toegankelijkheid

Tijdens dit webinar staat de spanning tussen pdf's en digitale toegankelijkheid centraal. Zijn pdf's daar het beste middel voor? En wanneer zijn pdf's überhaupt digitaal toegankelijk?

Han Zuidweg, adviseur document-, content- en datastandaarden bij Forum Standaardisatie, deelt zijn kennis over digitaal toegankelijke pdf’s.
Hij vertelt meer over de afwegingen, alternatieven en verschillende pdf-formaten. Ook licht hij de Beslisboom Documentstandaarden toe, die je helpt met de keuze voor de beste publicatie.

Lucas Boot, projectbegeleider digitale toegankelijkheid bij Gemeente Rotterdam, deelt zijn tips en praktijkvoorbeelden. Onlangs heeft Gemeente Rotterdam al zijn pdf-formulieren volledig toegankelijk gemaakt, zodat deze voldoen aan de WCAG-richtlijnen. Dat betekent dat deze nu o.a. beter leesbaar zijn voor slechtzienden en door voorleessoftware voorgelezen kunnen worden. Lucas deelt hierover zijn learnings.

Er is ook tijd om vragen te stellen aan de sprekers. Het webinar wordt gehost door Renée van Holsteijn, community manager van de groep Digitale Toegankelijkheid op het VNG-forum.

Aanmelden voor het webinar

Vul uw naam en mailadres in op: vng.webinargeek.com/pdf-en-digitale-toegankelijkheid
Hierna ontvangt u van Webinargeek een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen.

Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: webinargeek.com/nl/doc/system-requirements
We adviseren de browser Google Chrome of Microsoft Edge te gebruiken.

U zult een 'play-driehoekje' in het beeld zien waarop u moet klikken.
Als beeld of geluid vastgelopen lijkt te zijn, dan kunt u dat proberen te herstellen door de browser te verversen.