Webinar over de implementatie van het nieuwe Woonplaatsbeginsel Jeugdwet?

Webinar over de implementatie van het nieuwe Woonplaatsbeginsel Jeugdwet?

Wat komt er allemaal kijken bij de Implementatie van het nieuwe woonplaatsbeginsel voor gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers? Op welke manier kan het projectteam implementatie woonplaatbeginsel u hierbij ondersteunen? Van welke voorzieningen en handreikingen kunt u gebruikmaken en wanneer komen deze beschikbaar? En waar moet u zelf mee aan de slag? Deze onderwerpen komen aan de orde in dit webinar dat plaatsvindt op 9 april 2020 van 14.00 tot circa 15.30 uur

Programma webinar op hoofdlijnen:

  • Toelichting op de Wet wijziging woonplaatsbeginsel
  • Wat kunt u komend jaar aan ondersteuning verwachten?
  • Toelichting op de migratievoorziening die in juli beschikbaar komt. Doel van deze dienst/tool is om uit te zoeken welke jeugdigen door het nieuwe woonplaatsbeginsel buiten de verantwoordelijkheid van de betreffende gemeente gaan vallen (en dus bij een andere gemeente terechtkomen), welke jeugdigen blijven zitten en welke jeugdigen vanuit andere gemeenten naar de betreffende gemeente toe zullen komen.
  • Toelichting op handreiking voor gemeenten waarin gedetailleerd staat wat gemeenten op korte termijn moeten opleveren.
  • Toelichting op de toolbox. De toolbox bevat handreikingen en checkclist die komend jaar beschikbaar komen voor gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers.

Daarnaast kunt u tijdens het webinar via de chatfunctie uw vragen stellen.

Het webinar wordt gegeven door het projectteam implementatie Woonplaatsbeginsel dat bestaat uit het Ketenbureau i-Sociaal Domein, VNG, VWS en Zorgbranches Jeugd. Daarnaast werkt het projectteam nauw samen met het Inlichtingenbureau, VECOZO en Zorginstituut Nederland.

Hierna ontvangt u van Webinargeek een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen. Bewaar deze bevestigingsmail dus goed. Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich geregistreerd heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.

Uw gegevens zijn alleen nodig voor de inlogmail en de mail met informatie die wij na afloop aan u sturen. Daarna worden uw gegevens door ons uit de webinarapplicatie verwijderd.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via woonplaatsbeginsel@i-sociaaldomein.nl.
Technische vragen kunnen gesteld via webinar@vng.nl.

Op de hoogte blijven van de implementatie van het woonplaatsbeginsel?
Word dan lid van de community woonplaatsbeginsel op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein