Webinar NAT64 Gateway / IPv6-IPv4 Mail relay

Webinar NAT64 Gateway / IPv6-IPv4 Mail relay

Neem deel aan het webinar op 18 of 19 augustus a.s.

Om websites en maildomeinen via IPv6 bereikbaar te maken is het mogelijk om tijdelijk zogenaamde gateway translatie toe te passen. Deze methodiek ‘vertaalt’ het in- en uitgaande internet- en mailverkeer van IPv4 naar IPv6 en omgekeerd. In dit tweede webinar behandelen we de stappen die nodig zijn om een website en/of mail IPv6 geschikt te maken via de NAT64 gateway van VNG.

Dit webinar is interessant voor (semi)overheidsorganisaties die hun IPv6 bereikbaarheid op korte termijn willen realiseren als voorbereiding op een meer definitieve aanpassing van hun externe bereikbaarheid. Soms is het niet haalbaar om de website en mail op korte termijn via IPv6 bereikbaar te maken. Dan kan de toepassing van de gateway een tijdelijke tussenoplossing zijn. De NAT64 gateway en mail-relay wasstraat worden door VNG-Realisatie beschikbaar gesteld. Het gebruik ervan is kosteloos en kan in zeer korte tijd worden gestart. 

In het webinar worden naast de uitleg van de functies van de gateway en mail relay de concrete stappen uitgewerkt die door de (semi)overheid zelf (bij eigen beheer) of door de leverancier(s) moeten worden uitgevoerd om de website of mail ook via IPv6 bereikbaar te maken.

U kunt kiezen uit 2 data: 18 of 19 augustus telkens van 10.00-11.00 uur.

Na afloop van het webinar bent u volledig op de hoogte van wat u te doen staat om IPv6 via deze tools te gebruiken. Tevens ontdekt u wat het IPv6 Team Overheid NL voor u kan betekenen. Geïnteresseerd? Schrijf dan snel in via de hieronder vermelde link of mail ons op ipv6@vng.nl. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Na inschrijving ontvangt u z.s.m. de inloggegevens.

*Voor het inschrijven is het aan te raden om de browser incognito modus te zetten i.v.m. conflict Teams account.

Volg ons via het forum op Pleio of Forum.vng.nl (beide registratie noodzakelijk).
Lees recent artikel: Nederlandse gemeenten scoren hoog met IPv6 communicatie (Linkedin).