Klantreizen

Webinar de klant centraal

De gemeente Rotterdam stond in de top 3 van Nederlandse steden met de meeste digitale diensten. Maar vroeg zich af, is onze dienstverlening toegankelijk genoeg? In de afgelopen jaren hebben zij de omslag gemaakt van ‘digitaal, tenzij’ naar ‘digitaal als keuze’. En willen nu een volgende stap zetten: van gebruiker centraal naar mens centraal. De Nationale ombudsman heeft ditzelfde uitgangspunt: stel burgers centraal. Juist als het gaat om digitalisering van je dienstverlening. 

In dit webinar op dinsdag 14 mei van 11.00 – 12.00 uur delen Esmeralde Marsman van de gemeente Rotterdam en Caroline Luttmer van de Nationale ombudsman hun ervaringen en ideeën om de stap te zetten van gebruiker naar mens centraal. Het webinar wordt georganiseerd door VNG Realisatie en het netwerk van Gebruiker Centraal.

Digitalisering met een menselijke maat

Tijdens het webinar gaan we met twee experts in gesprek:

  • Esmeralde Marsman, gemeente Rotterdam. Procesmanager klant innovatie.  Mede verantwoordelijk voor de digitale dienstverlening met menselijke waarde en voorbereid op de dienstverlening van de toekomst. Voor haar staat de vraag centraal: sluit de dienstverlening aan op het dagelijkse leven en de echte behoeften van de Rotterdammer? 
  • Caroline Luttmer, Nationale ombudsman. Zij heeft onderzoek gedaan naar de informatieverstrekking rondom vergunningverlening, wat heeft geleid tot het rapport Informeren = Publiceren? In dit onderzoek komen vraagstukken over informatieverstrekking, dienstverlening en digitalisering samen. De burger staat daarbij centraal

Voor wie is dit webinar bedoeld? 

Het webinar is bedoeld voor alle medewerkers of bestuurders die (in)direct invloed hebben op de dienstverlening van uw gemeente. Weet u collega’s voor wie dit webinar ook interessant kan zijn? Stuur deze uitnodiging dan gerust aan hun door.

Aanmelden voor het webinar

Schrijf u nu in voor het webinar. U ontvangt van ons een registratiebevestiging per mail. In de mail zit ook de link waarmee u vlak voor aanvang het webinar kunt openen. Bewaar deze bevestigingsmail dus goed.

Komt het tijdstip van het webinar niet uit? Schrijft u zich dan toch in. Net als de deelnemers ontvangt u dan na afloop een mail met achtergrondinformatie en een link naar de opname.

Hoe het werkt?

Het webinar is online te volgen vanaf uw eigen werkplek. Inhoudelijke experts geven live een presentatie. Ook kunt u tijdens het webinar vragen stellen via de chat-functie. De gebruikte software is van webinargeek.com en werkt gewoon in de browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Controleer wel even de systeemvereisten. [link: https://www.vngrealisatie.nl/nieuws/www.webinargeek.com/doc/systeemvereisten] 

Vragen

Heeft u inhoudelijke vragen over dit webinar? Mail dan naar dienstverlening.realisatie@vng.nl. Voor technische vragen mailt u naar webinar@vng.nl.