Chatbot

Webinar Chatbot: op naar de Virtuele Assistent van gemeenten

Bij de gemeente Dongen gaat binnenkort de chatbot verhuizen live voor inwoners. Via de chatbot kunnen inwoners binnenkort hun verhuizing regelen. Dat de chatbot de gemeentelijke dienstverlening gaat verbeteren is een feit. Na deze pilot wordt de pilot ingezet bij meer (minimaal tien) gemeenten. Zodat niet alleen een inwoner zijn verhuizing kan regelen, maar ook dat inwoners voor de top tien gemeentelijke producten antwoord op hun vragen door middel van die Virtuele Assistent.

Tijdens het webinar op 27 mei van 13 tot 14 uur nemen Jesse Leemput (adviseur Dienstverlening Gemeente Tilburg en lid van de Innovatiegroep Chatbots) en Joost Groenestein (projectleider Innovatiegroep Chatbots, VNG Realisatie) u mee in de opschaling naar de Virtuele Assistent voor Gemeenten en ook in de opschaling naar de Virtuele Assistent voor de gehele Overheid. Immers een levensgebeurtenis van een inwoner raakt vaak meerdere overheidsorganisaties (denk aan een uitkering aanvragen). Ook geven Jesse Leemput en Joost Groenestein aan hoe gemeenten kunnen aanhaken.

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Het webinar is bedoeld voor managers en beleidsadviseurs dienstverlening. Weet u collega’s voor wie dit webinar ook interessant kan zijn? Stuur deze uitnodiging dan gerust door.