Digitale archieven op orde

Themabijeenkomst: digitale informatie en innoveren

VNG Realisatie is het project Digitale Archieven op Orde gestart om gemeenten en archiefinstellingen inzicht te geven hoe zij de digitale archieffunctie kunnen verbeteren, ontwikkelingen kunnen versnellen en praktisch toepasbaar kunnen maken.

Programma themabijeenkomst

Tijdens de bijeenkomsten vertellen verschillende sprekers hoe er binnen gemeenten wordt samengewerkt tussen de ICT, Informatie en Archieforganisatie. Daarnaast praten wij u bij over VNG onderwerpen als architectuur, samen organiseren en Common Ground in relatie tot duurzaam toegankelijke digitale informatie. We eindigen met een interactieve workshop waarin wij met elkaar in gesprek gaan over wat er nodig is om duurzaam informatiebeheer te versnellen 

Sprekers Almelo

Anne Kuzema, beleidsadviseur informatiebeheer gemeente Groningen. Zij neemt u mee waarom en hoe het gemeentelijk informatiebeheer wordt geïntegreerd binnen de I-organisatie en welke initiatieven er worden genomen om een duurzaam informatiebeheer te realiseren. 

André Plat, projectleider/adviseur VNG Realisatie neemt je mee in de vernieuwde architectuur voor digitale informatie en archiefbeheer voor data en tekst gebaseerd op gegevensmanagement en Common Ground. 

Wanneer? 

  • Donderdag 11 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Waddinxveen 
  • Dinsdag 16 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Weert 
  • Woensdag 17 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Amsterdam 
  • Donderdag 25 april 2019 van 13.00 - 17.00 uur in Almelo 

Voor wie & aanmelden

De bijeenkomsten worden georganiseerd voor professionals op het gebied van ICT en informatiemanagement. Medewerkers van gemeenten kunnen zich aanmelden voor een van de themabijeenkomsten via het aanmeldformulier.

Heeft u nu al vragen over de themabijeenkomsten, neem dan contact op met uw accountmanager.