Gegevensmanagement

Symposium Gegevensmanagement 2020: “Sturen op gegevens”

Het vierde Symposium Gegevensmanagement vindt 7 oktober tijdens online plaats tijdens het Fieldlab Digitale Overheid in Transitie. Dit jaar is het thema van het symposium: Sturen op gegevens.

Waar we vorig jaar spraken over veters strikken tijdens de hardloopwedstrijd, zitten we nu al midden in die race. De race gaat niet over winnen, maar over het breed verbinden van deelnemers, bezoekers, doelen en resultaten. We zijn inmiddels gewend aan zelf-communicerende lantaarnpalen, ondergrondse vuilniscontainers die vragen om geleegd te worden en burgers die 24/7 online zijn en service zoeken. Het volwassenheidsniveau van de overheidsorganisaties lopen sterk uiteen: datalabs poppen op, en tegelijkertijd staan veel organisaties nog met de handen in het haar door ontbrekende gegevenskwaliteit. Waar moet je beginnen met gegevensmanagement, hoe pak je dat aan? En: kan ik niet een route pakken die een versneld parcours voorstelt… vragen genoeg en sessies te over in het symposium gegevensmanagement van 2020.

Het symposium gegevensmanagement wordt georganiseerd door de expertgroepen gegevensmanagement NORA en GEMMA en worden gefaciliteerd door NORA en VNG Realisatie.