Samen Organiseren

Netwerkbijeenkomst samen organiseren in de regio - Utrecht

Deze bijeenkomst is georganiseerd samen met gemeenten in de regio. De insteek is een netwerkbijeenkomst voor en door gemeenten om kennis en informatie te delen. Gemeenten vertellen over actuele ontwikkelingen in een parallelsessie of op het Marktplein.

Programma 

 • 12.00 – 12.30 uur: Start op het Marktplein 
 • 12.30 - 13.30 uur: Lunch op het Marktplein 
 • 13.30 – 14.00 uur: Plenaire opening door Jorinde ter Mors, directeur Dienstverlening gemeente Utrecht
 • 14.00 – 15.00 uur: Parallelsessies 1e ronde
 • 15.00 – 15.30 uur: Pauze en gelegenheid voor het bezoeken van het Marktplein
 • 15.30 – 16.30 uur: Parallelsessies 2e ronde

Het Marktplein

Op het Marktplein vindt u onderwerpen die voor uw gemeente interessant kunnen zijn. Gemeenten met vooruitstrevende projecten, processen of ideeën willen graag met u hun kennisdelen. Dit is ook de plaats om elkaar tegen te komen en met elkaar te netwerken. Heeft u zelf ook een interessant product, proces of initiatief dat u wil delen? Laat het dan weten aan uw accountmanager van VNG Realisatie. Dan zorgen we er voor dat er voor u ook een plek is op het Marktplein.

Sessies

Parallelsessies 1e ronde

 • Pop-Up Store Verbinden Schuldendomein: In een Pop-Up Store wordt u uitgedaagd om te kiezen voor producten ter bevordering van de aanpak van schulden in uw gemeente. Maar let op: uw bestedingsbudget is beperkt! Wees kritisch, denk goed na en vertel daarna aan de anderen waarop u uw keuzes heeft gebaseerd. Na deze workshop heeft u zicht op het landschap en ontvangt u toegang tot verdere informatie over wetgeving, testimonials van andere gemeenten en meer.
 • De Ethische Data Assistent (DEDA): Met het DEDA-model kunnen data-analisten, projectmanagers en beleidsmakers aan de hand van een aantal vragen het gesprek voeren over ethiek en data. Met DEDA herkent u de ethische knelpunten in dataprojecten, documenteert u het overwegingsproces en DEDA dient als middel voor de verantwoording bij de stakeholders.

Parallelsessies 2e ronde

 • Meerjarige transitiestrategie Common Ground: Tijdens deze sessie presenteert Raymond Alexander de contouren van de transitiestrategie Common Ground. Wat houdt deze in, hoe wordt deze uitgewerkt en wat kunnen gemeenten doen?
 • Verbeter uw webformulieren met behulp van de succesratio: Steeds meer gemeenten meten de succesratio van hun webformulieren en verbeteren daarmee de gebruiksvriendelijkheid van deze formulieren. Gemeenten met de hoogste succesratioscores delen hun succesfactoren voor succesvolle digitale dienstverlening.
 • Het Grote Datalekspel – maak uw collega’s privacy-bewust!: Privacy raakt bijna iedereen binnen een gemeente. De AVG is een wet waar uw collega’s liever met een grote boog omheen lopen. Gemeente Nieuwegein heeft een sessie ontwikkeld om teams bewust te maken van hun rol in het veiligstellen van privacy. In deze train-de-trainer-sessie leert u hoe u de privacy-workshop zelf kunt geven in uw eigen organisatie.

Aanmelden

Meld u aan voor deze regiobijeenkomst.