Samen Organiseren

Netwerkbijeenkomst samen organiseren in de regio - Súdwest-Fryslân

Deze bijeenkomst is georganiseerd samen met gemeenten in de regio. De insteek is een netwerkbijeenkomst voor en door gemeenten om kennis en informatie te delen. Gemeenten vertellen over actuele ontwikkelingen in een parallelsessie of op het Marktplein.

Programma

De bijeenkomst start om 09.00 uur en duurt tot 13.30 uur. Aansluitend aan deze bijeenkomst is er een ICT Noord – Samenwerking Noord bijeenkomst

 • 09.00 – 09.30 uur: Inloop met koffie en thee 
 • 09.30 – 10.00 uur: Plenaire opening door gemeente Súdwest-Fryslân
 • 10.00 – 11.00 uur: Parallelsessies 1e ronde
 • 11.00 – 11.30 uur: Pauze en gelegenheid voor het bezoeken van het Marktplein
 • 11.30 – 12.30 uur: Parallelsessies 2e ronde 
 • 12.30 – 13.30 uur: Lunch en gelegenheid voor het bezoeken van het Marktplein

Het Marktplein

Op het Marktplein vindt u onderwerpen die voor uw gemeente interessant kunnen zijn. Gemeenten met vooruitstrevende projecten, processen of ideeën willen graag met u hun kennisdelen. Dit is ook de plaats om elkaar tegen te komen en met elkaar te netwerken. Heeft u zelf ook een interessant product, proces of initiatief dat u wil delen? Laat het dan weten aan de accountmanager van VNG Realisatie. Dan zorgen we er voor dat er voor u ook een plek is op het Marktplein.

Sessies

Parallelsessie 1

 • Meerjarige transitiestrategie Common Ground: Tijdens deze sessie presenteert Raymond Alexander de contouren van de transitiestrategie Common Ground. Wat houdt deze in, hoe wordt deze uitgewerkt en wat kunnen gemeenten doen?
 • i4Sociaal, 6 gemeenten organiseren samen eigen regie voor inwoners: De gemeente Leeuwarden en de gemeente Zaanstad gaan in op de manier waarop de samenwerking tussen eerst 4 en later 6 gemeenten tot stand is gekomen. Hoe de samenwerking werkt en hoe zij die in de toekomst zien. Verder zullen zij de huidige en beoogde resultaten van de samenwerking toelichten.
 • Verbeter uw webformulieren met behulp van de succesratio: Steeds meer gemeenten meten de succesratio van hun webformulieren en verbeteren daarmee de gebruiksvriendelijkheid van deze formulieren. Gemeenten met de hoogste succesratioscores delen hun succesfactoren voor succesvolle digitale dienstverlening.

Parallelsessie 2

 • Pop-Up Store Verbinden Schuldendomein: In een Pop-Up Store wordt u uitgedaagd om te kiezen voor producten ter bevordering van de aanpak van schulden in uw gemeente. Maar let op: uw bestedingsbudget is beperkt! Wees dus kritisch, denk goed na en vertel daarna aan de anderen waarop u uw keuzes heeft gebaseerd. Na deze workshop heeft u zicht op het landschap en ontvangt u toegang tot verdere informatie over wetgeving, testimonials van andere gemeenten en meer.
 • Maak kennis met DataFryslân: Organisaties beschikken vaak over een schat aan data. Maar wat doet u daarmee? Hoe zorgt u ervoor dat de organisatie meer 'datavolwassen' wordt? DataFryslân brengt organisaties samen die elkaar versterken in het op een innovatieve manier gebruiken van data. Wilt u weten hoe en met wie we dit precies doen? Maak dan kennis met... DataFryslân! Tijdens de sessie neemt Rudolf Simons, (director DataFryslân) u mee in DataFryslân als pioniersorganisatie op het gebied van data. Miranda Visser (programmaleider Sociaal) geeft u een inkijk in de huidige ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein en de trends die daarmee samenhangen. 

Aanmelden

Meld u aan voor deze regiobijeenkomst.