Samen Organiseren

Netwerkbijeenkomst samen organiseren in de regio - Breda

Deze bijeenkomst is georganiseerd samen met gemeenten in de regio. De insteek is een netwerkbijeenkomst voor en door gemeenten om kennis en informatie te delen. Gemeenten vertellen over actuele ontwikkelingen in een parallelsessie of op het Marktplein.

Programma 

 • 12.00 – 12.30 uur: Start op het Marktplein 
 • 12.30 - 13.30 uur: Lunch op het Marktplein 
 • 13.30 – 14.00 uur: Plenaire opening: gemeente Breda over digitale participatie en het gebruik van data
 • 14.00 – 15.00 uur: Parallelsessies 1e ronde
 • 15.00 – 15.30 uur: Pauze en gelegenheid om het Marktplein te bezoeken
 • 15.30 – 16.30 uur: Parallelsessies 2e ronde 

Het Marktplein

Op het Marktplein vindt u onderwerpen die voor uw gemeente interessant kunnen zijn. Gemeenten met vooruitstrevende projecten, processen of ideeën willen graag met u hun kennisdelen. Dit is ook de plaats om elkaar tegen te komen en met elkaar te netwerken. Heeft u zelf ook een interessant product, proces of initiatief dat u wil delen? Laat het dan weten aan uw accountmanager van VNG Realisatie. Dan zorgen we er voor dat er voor u ook een plek is op het Marktplein.

Sessies

Parallelsessies 1e ronde

 • Meerjarige transitiestrategie Common Ground: Tijdens deze sessie presenteert Raymond Alexander de contouren van de transitiestrategie Common Ground. Wat houdt deze in, hoe wordt deze uitgewerkt en wat kunnen gemeenten doen?
 • Pop-Up Store Verbinden Schuldendomein: In een Pop-Up Store wordt u uitgedaagd om te kiezen voor producten ter bevordering van de aanpak van schulden in uw gemeente. Maar let op: uw bestedingsbudget is beperkt! Wees dus kritisch, denk goed na en vertel daarna aan de anderen waarop u uw keuzes heeft gebaseerd. Na deze workshop heeft u zicht op het landschap en ontvangt u toegang tot verdere informatie over wetgeving, testimonials van andere gemeenten en meer.
 • Verbeter uw webformulieren met behulp van de succesratio: Steeds meer gemeenten meten de succesratio van hun webformulieren en verbeteren daarmee de gebruiksvriendelijkheid van deze formulieren. Gemeenten met de hoogste succesratioscores delen hun succesfactoren voor succesvolle digitale dienstverlening.

Parallelsessies 2e ronde

 • Informatiebeleid op nieuwe leest geschoeid: De gemeente Etten-Leur heeft samen met partners op een stimulerende wijze een I-visie opgesteld. Teamleider informatievoorziening Marcel Korving licht de totstandkoming en de I-visie toe en gaat met de deelnemers in gesprek om ervaringen te delen. De I-Visie is voor de gemeente Etten-Leur een toekomstbeeld dat richting geeft en kaders stelt. Centraal in de I-Visie staan vijf thema’s: Informatie op orde; Informatie-gestuurd werken; Integraal werken; Digitale dienstverlening en Innovatie.
 • Serviceformules in de praktijk: Serviceformules zijn succesvolle concepten voor dienstverlening. Tijdens deze sessie geven wij een introductie over serviceformules en delen wij praktijkervaringen vanuit gemeenten.
 • Zaakgericht werken 2.0 API’s in relatie tot Omgevingswet: De gemeente Delft heeft via een marktconsultatie leveranciers benaderd voor de implementatie van zaakgericht werken volgens de principes van Common Ground. De gemeente wil het zaakgericht werken invoeren voor het onderdeel vergunningen en meldingen van de Omgevingswet.

Aanmelden

Meld u aan voor deze regiobijeenkomst.