Samen Organiseren

Netwerkbijeenkomst samen organiseren in de regio - Almelo

Deze bijeenkomst is georganiseerd samen met gemeenten in de regio. De insteek is een netwerkbijeenkomst voor en door gemeenten om kennis en informatie te delen. Gemeenten vertellen over actuele ontwikkelingen in een parallelsessie of op het Marktplein.

Programma

De bijeenkomst start om 12.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Voorafgaand aan deze bijeenkomst is er een VIAG-Oost bijeenkomst. 

 • 12.00 – 13.00 uur: Start op het Marktplein met lunch
 • 13.00 - 13.30 uur: Plenaire opening door de burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen
 • 13.30 – 14.30 uur: Parallelsessies 1e ronde
 • 14.30 – 15.00 uur: Pauze en gelegenheid voor het bezoeken van het Marktplein
 • 15.00 – 16.00 uur: Parallelsessies 2e ronde 
 • Vanaf 16.00 uur: Netwerkborrel 

Het Marktplein

Op het Marktplein vindt u onderwerpen die voor uw gemeente interessant kunnen zijn. Gemeenten met vooruitstrevende projecten, processen of ideeën willen graag met u hun kennisdelen. Dit is ook de plaats om elkaar tegen te komen en met elkaar te netwerken. Heeft u zelf ook een interessant product, proces of initiatief dat u wil delen? Laat het dan weten aan uw accountmanager van VNG Realisatie. Dan zorgen we er voor dat er voor u ook een plek is op het Marktplein.

Sessies

Parallelsessies 1e ronde

 • GGI-Veilig: Verhogen Digitale Weerbaarheid: Met GGI-Veilig verhogen gemeenten hun digitale weerbaarheid en maken hun ICT-infrastructuur veiliger. Tijdens een dubbele sessie (zowel de eerste als tweede workshopronde) praten wij u bij over de ontwikkelingen rondom de implementatie van GGI-Veilig en bent u in de gelegenheid vragen te stellen. Let op: deze sessie gaat door in de 2e parallelsessie. 
 • Meerjarige transitiestrategie Common Ground: Tijdens deze sessie presenteert Raymond Alexander de contouren van de meerjarige transitiestrategie Common Ground. Wat deze inhoudt, hoe deze verder wordt uitgewerkt en wat gemeenten kunnen doen, hoort u hier. 
 • Digitale democratie: gemeente Almelo, Emmen, Enschede en Midden Groningen: De gemeente Groningen experimenteert met nieuwe vormen van democratie en bewonersparticipatie. De gemeente werkt aan een herkenbaar participatieplatform voor de hele gemeente waar inwoners terecht kunnen voor ideeën, vragen en discussies. Tijdens deze sessie neemt Groningen u mee in hun experimenten en delen ze ervaringen over digitale democratie.

Parallelsessies 2e ronde

 • Vervolg GGI-Veilig: Verhogen Digitale Weerbaarheid. Let op: dit is een vervolg op de parallelsessie GGI-Veilig 1e ronde. Dit onderwerp omvat namelijk twee sessies.
 • I4Sociaal: gemeenten ontwikkelen samen vanuit inwonersperspectief: 6 gemeenten, 8 verschillende thema's en één generieke ontwikkelaanpak. Hoe leidt dat tot functionaliteiten die iedereen kan gebruiken? De betrokken gemeenten vertellen over hun werkwijze en samenwerking.
 • Common Ground Case: Groningen, RDW en de gehandicaptenparkeerkaart: Groningen werkt samen met de RDW om onder andere kentekengegevens via API’s landelijk beschikbaar te stellen. Als onderdeel van een Proof of Concept worden deze gegevens vervolgens toegepast in het aanvraagproces van een gehandicaptenparkeerkaart. Doel is om uiteindelijk alle principes rondom Common Ground toe te passen binnen dit proces

Aanmelden

Meld u aan voor deze regiobijeenkomst.