Meetup Privacy randvoorwaarden bij (AI) projecten

Meetup Privacy randvoorwaarden bij (AI) projecten

Steeds meer gemeenten zetten stappen met innovatieve AI projecten waarbij persoonsgegevens worden gebruikt. Gaandeweg komt het besef dat binnen de gemeente niet alles geregeld is om dit op een verantwoorde manier te doen. De juiste vragen stellen aan de start blijkt de sleutel. Wat wil ik oplossen? Heb ik wel persoonsgegevens nodig, welke technieken gebruik ik, voldoe ik aan alle randvoorwaarden om gegevens te verwerken en kan iemand de DPIA uitvoeren?

Dergelijke ervaringen uit de Machine Learning Lab worden op dit moment uitgeschreven. Tijdens deze meetup presenteren we een methodiek ‘Aanpak Datagedreven projecten met persoonsgegevens’ en de nieuwe Privacy Rapportage opgeleverd door twee studenten van de LLM Law & Technology van de Universiteit Tilburg in opdracht van VNG Realisatie. Daarnaast presenteert een gemeente de processtappen om verantwoord en ethisch om te gaan met persoonsgegevens voor AI projecten.

Programma

  • 14.00-14.05 Opening Kennisnetwerk, Fatiha Alitou
  • 14.05-14.15 AI for good, Jonas Onland, Team Informatiesamenleving, VNG
  • 14.15-14.35 Methodiek Datagedreven projecten met persoonsgegevens, Eveline Wauters, VNGR
  • 14.35-14.45 Privacy Rapportage (in het Engels), Tilburg University
  • 14.45-15.00 In gesprek over de methodes
  • 15.00-15.20 Praktijkvoorbeeld gemeente (ntb)
  • 15.20-15.30 Afsluiting en doorkijk

Gemeentelijk praktijkvoorbeeld gezocht!

Wij voegen graag nog een praktijkvoorbeeld toe aan het programma. Interesse om jullie stappen uit te leggen hoe verantwoord met persoonsgegevens om te gaan binnen (AI) projecten? Stuur dan een e-mail naar fatiha.alitou@vng.nl

Praktische informatie

Donderdag 25 november, 14.00-15.30
Online
Aanmelden via: formulieren.vngrealisatie.nl/data_en_smart_society_meetup