Informatiesessie publieke consultatie standaarden voor de Omgevingswet

Informatiesessie publieke consultatie standaarden voor de Omgevingswet

Denk mee met de ontwikkeling van de standaarden voor omgevingsdocumenten! Het programma Aan de slag met de Omgevingswet ontwikkelt een algemene standaard voor overheidsbesluiten, de STOP (Standaard Officiële Overheidspublicaties). Voor de verschillende omgevingsdocumenten komen er specifieke toepassingsprofielen (TPOD).

Diverse toepassingsprofielen voor omgevingsdocumenten (de kerninstrumenten) komen vanaf februari 2018 als versie 0.85 beschikbaar voor publieke consultatie. Het programma wil het werkveld graag informeren en betrekken bij de ontwikkelingen.

Op donderdag 15 februari 2018 is er daarom een informatiesessie over de inhoud, het gebruik en de (technische) werking van de standaard. Deze sessie is het startpunt van de publieke consultatie. Na de sessie kunnen deelnemers en anderen feedback geven op de standaard.

Achtergronden digitaal stelsel omgevingswet

Met het digitaal stelsel Omgevingswet kunnen burgers en bedrijven straks met één klik op de kaart relevante informatie krijgen over hun eigen leefomgeving. Omgevingsdocumenten zijn straks bijvoorbeeld digitaal beschikbaar. Hiervoor moeten omgevingsdocumenten volgens bepaalde standaarden worden opgesteld en uitgewisseld.

De standaard voor omgevingsdocumenten is nog in ontwikkeling. Ook in 2018 organiseert het programma diverse activiteiten om het werkveld hierbij te betrekken. De publieke consultatie is daar onderdeel van. Begin 2019 moet versie 1.0 van de standaard worden opgeleverd.

Aanmelden Informatiesessie publieke consultatie

Aanmelden kan tot 9 februari 2018 bij Tara Goverts. Of tot wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt (150 inschrijvingen).