Common Ground

Fieldlab Digitale Overheid - uitgesteld

In lijn met het advies van het RIVM en de maatregelen tegen het corona virus die op 12 maart door het kabinet zijn aangekondigd, gaat het Fieldlab digitale overheid niet door op 26 maart. Er wordt gekeken of het Fieldlab later in het jaar doorgang kan vinden.

Samen werken we aan maatschappelijke vragen in het digitale tijdperk. We brengen kennis en ervaringen bijeen. We brengen expertise vanuit de overheid – nationaal, decentraal en regionaal, beleid en uitvoering, regie en monitoring – samen met kennis en ervaring uit de wetenschap en het bedrijfsleven bijeen. Dit allemaal om te bouwen aan een betere overheid van de toekomst.

In het kader van de samenwerking tussen Agenda NL DIGIbeter en Common Ground wordt van maandag 16 tot en met donderdag 19 maart door BZK en VNG een Fieldlab Digitale Overheid georganiseerd in Groningen (exacte locatie volgt). Gedurende één week werken zo’n honderd medewerkers van rijk, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties samen met wetenschappers, marktpartijen, uitvoeringsinstellingen, software-developers, designers en bestuurders om de digitale overheid te verbeteren.

Het Fieldlab Digitale Overheid loopt parallel aan de Conferentie Nederland Digitaal; we werken aan de verdere concretisering van de actielijnen uit de Nederlandse Digitaliseringsstrategie en NL DIGIbeter.

Meer informatie over de Fieldlab Digitale Overheid en de Week van het Gegevenslandschap kunt u vinden in onderstaande downloads.

In de community Fieldlab Digitale Overheid 2020 delen we alle kennis en presentaties van deze week. Meld je nu vast aan voor deze groep!