Evenement Maak 100 steden klimaatneutraal

Evenement Maak 100 steden klimaatneutraal

Wilt u bijdragen aan het doel van Europese steden om klimaatneutraal te worden in 2030? En bent u geinteresseerd in zakelijke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie? Volg dan het online evenement 'Make 100 cities climate-neutral' op 14 en 21 juni.

Digitale transformatie

Om klimaatneutraal te worden, kan de digitale transformatie ons helpen om onze gedeelde missie te versnellen. Om van 'missie' naar concrete stappen te komen, werken we met icoonprojecten; digitale oplossingen die meerdere maatschappelijke uitdagingen oplossen met gebruik van meerdere technologieën.

Local Digital Twins

Een van deze icoonprojecten is Local Digital Twins; het toekomstige besturingssysteem van de duurzame stad. Maar hoe komen we daar? Een van de belangrijkste drijvers voor verandering zijn ecosystemen (gemeenten en regio’s) waar burgers, overheid, business en kennis samen komen. Via het consortium ‘Dutch Societal Innovation Hub’ werken VNG, IPO en verschillende ecosystemen aan bouwblokken die helpen bij het creëren en versnellen van de digitale transformatie van Nederland. 

Meer informatie

Kijk op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland