Digitale toegankelijkheid

Bijeenkomst “Verbeter uw webformulieren met behulp van de succesratio”

Op donderdagmiddag 26 september organiseert VNG Realisatie de bijeenkomst “Verbeter uw webformulieren met behulp van de succesratio”.

Steeds meer gemeenten meten de succesratio van hun webformulieren en verbeteren daarmee de gebruiksvriendelijkheid van de webformulieren. Tijdens deze bijeenkomst delen o.a. de gemeenten met de hoogste succesratioscores hun succesfactoren voor een succesvol webformulier.

Webformulieren vormen voor inwoners en ondernemers de toegangspoort tot de digitale dienstverlening van uw gemeente. Onderzoek wees uit dat er grote verschillen bestaan in de mate waarin gemeentelijke webformulieren effectief zijn. Dat maakt de vraag interessant hoe goed uw eigen webformulieren presteren. Met goed presterende webformulieren maakt u als gemeente de drempel voor digitale dienstverlening aan inwoners en ondernemers zo laag mogelijk.

Programma

 • 12.00 uur: Inloop lunch
 • 13.00 uur: Start programma plenaire zaal
 • 14.00 uur: Ronde 1, keuze uit
 1. Gemeente Valkenswaard laat een succesvol webformulier ‘Doorgeven verhuizing’ zien en geeft ook voorbeelden van hoe het niet moet! (Valkenswaard en VNG Realisatie)
 2. Hoe heeft de gemeente Noordoostpolder de ‘Melding Openbare Ruimte’ sterk verbetert en de burger daarbij betrokken? (Noordoostpolder en VNG Realisatie)
 3. Hoe meten we de effecten van klantreisvernieuwing? (VNG Realisatie)
 • 15.00 uur: Ronde 2, keuze uit:
 1. Wat zijn de successen van de webformulieren ‘Aanvraag uittreksel BRP’ en van ‘Aangifte van overlijden’? (Westland en VNG Realisatie)
 2. Aan de slag: samen op onderzoek naar het perfecte formulier  
 3. Alles wat je ooit hebt willen vragen over het Dashboard Dienstverlening en Digitalisering en de Monitor Doelgerichte Digitalisering (VNG Realisatie)
 • 16.00 uur: Plenaire afronding
 • 16.30 uur: Borrel

Aanvullende informatie:

Toelichting bij de sessies

Het maximum aantal deelnemers voor deze sessie is bereikt. U kunt zich niet meer aanmelden. Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.