Bijeenkomst geautomatiseerde mutatiesturing sociale voorzieningen

Bijeenkomst geautomatiseerde mutatiesturing sociale voorzieningen

Regelovertreding en fraudesignalen op het gebied van sociale uitkeringen worden vaak te laat gesignaleerd, waardoor teveel verstrekte uitkeringen moeten worden teruggevorderd. Dit kan voor burgers leiden tot vervelende situaties, bijvoorbeeld wanneer het teveel uitgekeerde bedrag al door hen is uitgegeven en zij niet in staat zijn dit bedrag terug te betalen. Ook kost het voor de werknemers extra tijd. Met behulp van mutatiesturing, een geautomatiseerd mechanisme, wordt dit opgelost: regelovertreding en fraudesignalen kunnen hiermee in een vroeg stadium worden herkend.

Meerdere indicatoren omtrent toezicht op sociale uitkeringen zijn hiervoor samengesteld, die vanaf 12 april getest worden bij gemeente Tilburg Werk & Inkomen. Ook gemeente Den Bosch maakt bij mutatiesturing gebruik van zes indicatoren. Echter, om mutatiesturing zo effici├źnt mogelijk in te zetten is het van belang om de meest relevante indicatoren in kaart te brengen. Gemeente Tilburg wil daarom samen met andere gemeenten deze indicatoren in kaart brengen. Welke indicatoren kunnen volgens u niet ontbreken bij mutatiesturing?

Is uw gemeente geïnteresseerd in wat het implementeren van mutatiesturing kan betekenen binnen uw organisatie? Nieuwsgierig naar de ervaringen van gemeente Tilburg of wilt u de ervaringen binnen uw gemeente met hen delen? Kom dan vrijblijvend naar de bijeenkomst van 24 mei.